top_vol8
V zraku · buzz buzz

Japonska umetnost že več stoletij velja za izjemno in edinstveno. Tokrat jo na svoj način predstavljajo japonski slikarji, ki so svojo domišljijo izlili kar na zidove sob tokijskega hotela.

Park Hotel Tokyo svojim gostom ponuja edinstveno izkušnjo v svojih apartmajih, ki nas popeljejo skozi pravo umetniško doživetje. Vsaka izmed sob je bila dokončana v svojem posebnem stilu in se sklicuje na posamezno tematiko.

Od sedaj že dokončanih osmih sob, je najnovejšo poslikala umetnica Nanami Ishihara, ki se je odločila za izrazito žive barve, ki so jo spominjale na obiskane živahne kulturne festivale. Ryosuke Yasumoto je svojo sobo polepšal s tematiko dvanajstih simbolov horoskopa, ki so naslikani v črnobelih tonih. Hiroyuki Kimura v svoji sobi predstavi gostom japonski nacionalni šport sumo, naslikan z natančnimi detajli in kančkom humorja. Koncept umetniških poslikav je odsevanje Japonske v vseh svojih oblikah.

PREBERITE ŠE: Nenavaden tokijski hotel za 9 ur

Park Hotel Tokyo planira v naslednjih treh letih povabiti še številne druge japonske umetnike, da bodo lahko zapolnili zidove celotnega nadstropja (31 sob) pod projektom ”Artist in hotel”.

V galeriji si oglejte fotografije posameznih sob in njihove detajle

Odpri galerijo

junior-3 Origamiji obrazov iz rolic toaletnega papirja islande-2014-6 Dih jemajoče fotografije Islandije iz zraka buenos-aires Oda hišam: najbolj pisane fasade sveta Naslovna Slavni in njihovi duhovi, opa, dvojniki izpred desetletij · · · ·