Utrip mesta · moda

Veliko jabolko. Središče vesolja. Ki nikoli ne spi in kjer se uresničijo vse sanje. Vse to je New York. In povrhu vsega sedaj ponosno nosi še krono najbolj modnega mesta na svetu.

Kot je izjavila Bekka Payack, modna urednica The Global Language Monitor, si je New York s svojim “discipliniranim, metodološkim in kreativnim pristopom k modni industriji” resnično zaslužil prvo mesto. Poznan kot zbirališče najbolj priznanih modnih znamk, prizorišče tednov mode in odmevnih kampanj, zatočišče najpomembnejših akterjev modnega sveta, z lastno avenijo, posvečeno modi, je tako končno dobil tudi uradno častno priznanje.

Za pičle pol točke je drugo mesto na letošnji lestvici Top Global Fashion Capital zasedel Pariz s svojo dolgoletno dediščino visoke mode, sledil pa mu je London, ki je v preteklosti najvišjo čast prejel kar dvakrat, in sicer leta 2011 in 2012. V najbolj modni sedmerici so se znašli še Los Angeles, Barcelona, Rim in Berlin.

Boemsko poletje z modno kolekcijo Chloe Midi krilo – nepogrešljiv modni kos letošnje pomladi Plašči, ki so greli trendseterke na tednu visoke mode v Parizu Plašči, ki so greli trendseterke na tednu visoke mode v Parizu Pomladna Zara Pomladna Zara · · · ·