NZ Photo Tatiana Uzlova
Utrip mesta · dom

Na letošnjem, že kar 53. mednarodnem Milanskem pohištvenem sejmu je slovenska oblikovalka Nika Zupanc v sodelovanju s podjetjem Studio Moderna in njihovo blagovno znamko Dormeo predstavila zanimivo omejeno serijo postelj in posteljnin.

Inspiracijo za oblikovanje kolekcije je Nika Zupanc iskala v moči privlačnosti med dvema osebama in nori moči strasti. O postelji razmišlja kot o mikro okolju, o prostoru, kjer se odvijajo najpomembnejši trenutki v naših življenjih. Snežno belino posteljnine tako sekajo usnjeni pasovi in ta konrast ponazarja lepoto ter bolečino ljubezni.

PREBERITE ŠE: Zaspite pod zvezdami

Postelja Forever bed je zložljiva, elegantno črnino njenih zaobljenih linij dopolnjuje zlat mehanizem za odpiranje v obliki znaka neskončnosti. Zaprta deluje kot šatulja za nakit, ki skriva v sebi nekaj resnično dragocenega. Posteljnino, imenovano Love me more, bodo izdelali v zgolj sedemdestih kosih, naprodaj pa bo konec maja. Vsebuje prešito odejo, prevleko za odejo in vzglavnik, usnjeno pregrinjalo ter usnjeni pas s pentljo, ki v pokončnem stanju postelje drži posteljnino na svojem mestu.

dom_poletje klice Nova Kettalova kolekcija – ročno prepleteni kosi pohištva z navtično vrvjo Foto: Quinncooperstyle Fotografije udobnih boemskih domovanj, ki prevzamejo mariko-tsujimoto-pop-up-furniture-designboom02 Igrivo pop up pohištvo cover_domače_pisarne Navdih za domači delovni kotiček · ·