cover-Slika 4_Nikon 1 V3
V zraku · tehnologija

Navdušenci nad fotografijo in posnetimi nepozabnimi trenutki bomo nad novim Nikonovim – Nikon 1 – v3, brezzrcalnim seksi lepotcem pokleknili predvsem zaradi njegove znatne izboljšave v snemanju videov.

Napredovanje v videu še nikoli ni bilo tako hitro in kakovostno, kot se to dogaja zadnja leta. Veliki tech-magnatorji gredo vsak dan še korak dlje z neverjetnimi izboljšavami. Tokrat je v ospredju novi Nikon 1 V3, brezzrcalni fotoaparat, ki prinaša predvsem veliko veselja na snemalnem področju. Brez težav se lahko pobaha kot prvi brezzrcalni fotoaparat, ki lahko snema počasne posnetke, in sicer s 120 sličicami na sekundo v resoluciji 1280 x 270, če pa se malce poigramo, skok v morje posnamemo s 400 ali celo 1200 sličicami na sekundo, vendar v nižji resoluciji. Malce skepticizma ne škodi in če se sprašujemo, kako tresoč bo videti posnetek, ko ga bomo prenesli na računalnik, je Nikon temu novemu članu foto družine dodal elektronski stabilizator .

V dobi, ko mnogi spomine hranimo na pametnih telefonih ali na adrenalinske podvige s seboj vlačimo svoj GoPro, je Nikonov 1 V3 več kot priročen. Poleg tega, da je majhen in lahek, ima vgrajen vmesnik Wi-Fi za brezžično povezavo, ki nam omogoča, da ga povežemo z aplikacijo na našem pametnem telefonu ali tablici in si ogledamo osupljive posnetke, ki jih nemudoma lahko delimo z našimi najbližjimi.

Čeprav je velik poudarek na video izboljšavi, zaradi katere je novi Nikon še bolj privlačen, pa so se pri njegovih specifikacijah tehniki osredotočili predvsem na fotografiranje. Predhodni V1 se je namreč ponašal z 10 milijoni slikovnih točk, ki so jih pri V3 nadgradili v 14 milijonov slikovnih točk, zadnji v vrsti, V3, pa nam omogoča fotografiranje pri ločljivosti 18,4 milijonov slikovnih točk in nam hkrati ponuja še možnost snemanja in fotografiranja v RAW ali JPEG formatu.

Oglej si foto galerijo – Nikon 1 – V3

Odpri galerijo
cover-macgyver MacGyver Toolkit – gadget za prave preživetvene mojstre glowdeck 5 Glowdeck – nova multimedijska naprava za vaš pametni telefon kolaz Od kod vsakdanji računalniški izrazi gravity 1 (naslovna) Gravity – 3D skiciranje v zraku · · · · · ·