Rene_Redzepi_411708a
Utrip mesta · kulinarika

28. aprila smo izvedeli, da po izboru revije Restaurant v okviru seznama najboljših restavracij San Pellegrino, katere restavracije sodijo v letošnji izbor in tako vrh svetovnih kulinaričnih ponudnikov. Najboljša izmed vseh je danska Noma, ki je prestižni naslov osvojila že četrtič in premagala lansko zmagovalko El Celler de Can Roca.

Revija Restaurant je v Londonu slavnostno razkrila letošnji prestižni San Pellegrinov seznam najboljših restavracij sveta. Pri ocenjevanju restavracij vsako leto sodeluje več kot 900 mednarodnih vodilnih poznavalcev na področju gastronomije in gostinstva. V samem vrhu letos ponovno kraljuje Noma, restavracija, ki jo najdemo v danskem Kopenhagnu.

Noma slovi po svoji izjemnosti, saj je degustacijski menu, ki je sestavljen iz 20 majhnih obrokov, vse prej kot običajen. Za gastronomsko dogodivščino bomo odšteli okoli 400 evrov na osebo.

10 najboljših:

10. The Ledbury, London, VB
9. Alinea, Chicago, ZDA
8. Arzak, San Sebastián, Španija
7. D.O.M, Sao Paulo, Brazilija
6. Mugaritz, Errenteria, Španija
5. Dinner by Heston Blumenthal, London, VB
4. Eleven Madison Park, New York, ZDA
3. Osteria Francescana, Modena, Italija
2. El Celler de Can Roca, Girona, Španija
1. Noma, Kopenhagen, Danska

Naziv za najboljšega slaščičarja je letos prejel Jordi Roca (El Celler De Can Roca, Girona, Španija), nagrado za najboljšo žensko gastronomsko mojstrico pa je prejela Helena Rizzo (Mani, Sao Paulo, Brazilija).

V galeriji preverimo, kako nas bodo pogostili pri Nomi.

Odpri galerijo
168738383 Zelišča in začimbe, ki pomagajo pri hujšanju in povečajo učinkovitost diete cover-zavitek BOSCHEV RECEPT – Zavitki morske plošče s peteršiljem 164640986 Osvežilna spomladanska dieta 460255291 Izredno učinkovita “vikend dieta” · ·