Norton-Core-6
V zraku · tehnologija · gadgeti

Svoje domove vedno bolj brezžično povezujemo, vedno več opravil opravimo na spletu in vedno več svojih podatkov delimo s svetom. S tem je velik del naših življenj logistično udobnejši, a takšna izpostavljenost prinaša tudi nevarnosti. Ena od njih je zagotovo možnost kibernetičnega vdora v zasebnost, morda celo v naše finance. In takrat potrebujemo najboljšega ‘varnostnika’. Tukaj je Norton Core, najbolj ‘stajliš’ usmerjevalnik (”router”) na svetu.

Norton Core je brezžični usmerjevalnik, ki ne samo omogoča najboljšo spletno varnost, ampak je tudi videti odlično. Če ga boste imeli na omarici v dnevni sobi, ga lahko uporabljate kot kos modernega pohištva in nihče ne bo vedel, da je to pravzaprav “okno v svet”. A oblika Norton Cora ni sama sebi namen, ima namreč svojo funkcijo. Za čim boljšo brezžično pokritost morate postaviti to večploskovno napravico v središče svojega doma.

Na spodnjem delu usmerjevalnika boste našli 1 WAN, 3 LAN, 2 USB (3.0) ter električni vhod. Usmerjevalnik, ki ima 1 GB pomnilnika, poganja dvojedrni procesor s frekvenco 1,7 GHz. Največjo posebnost pa najbrž predstavlja vgrajena t. i. antena “beamforming”, ki je nekakšen presek dosedanjih tipov anten. Deluje tako, da ko v nekem delu doma zazna preobremenjenost signala, tega preusmeri drugam in tako omogoči enakomerno razporeditev internetne povezave. Deluje po protokolu IEEE 802.11a/b/g/n/ac Wave 2  s hitrostjo prenosa podatkov do 2,5 GB na sekundo ter  prenosom v ločljivosti 4K.

Norton Core bo za vašo varnost skrbel tako, da se bo ves čas samodejno posodabljal in bil tako vedno korak pred nevarnostmi. Vsako napravico, ki se bo prek usmerjevalnika želela povezati, bo najprej skeniral in preveril stopnjo varnosti ter vas z njo seznanil. Novega ‘varnostnika’ lahko kupite za 220 evrov.

Galerija slik: Usmerjevalnik Norton Core

Usmerjevalnik Norton CoreOdpri galerijo
shutterstock_615321398 Kdo je bolj samovšečen?! So razkrili selfiji! 5KO7VNSh18xuAI2EafZPT-Yzl0zKYvYN 10 odličnih iger E3, ki jih boste lahko igrali še letos 1000-500-citymagazine-cover Ubitricity: v Londonu električne avtomobile polnijo kar na uličnih svetilkah 1000-500-citymagazine-cover The Load: multifunkcionalno električno tovorno kolo · · · ·