Nova Dacia Duster (2018)
Utrip mesta · mobilno

Prva generacija Dacie Duster je naprodaj od leta 2010, v tem času pa so prodali več kot milijon teh dosegljivih SUV-jev, kar pomeni, da je Duster tudi Daciin najbolje prodajan model. Napočil je čas za novo generacijo in tako je Dacia presenetila z zunanjo podobo novega Dusterja še pred uradno predstavitvijo na frankfurtskem avtosalonu.

Znano je, da se dobitne formule ne gre spreminjati. In tega se držijo tudi pri Dacii, saj je novi Duster evolucija nečesa že obstoječega in zmagovalnega. Kljub temu so spremembe opazne in z lahkoto ločimo med prvo in drugo generacijo. Novi Duster izstopa s svojim zadkom, kjer najdemo vpadljive zadnje luči, ki so moderne in izstopajoče. Prednji del ni tako drastično spremenjen, se pa opazi, da se Duster razvija v vedno bolj všečen avtomobil. Širše luči ga naredijo močnejšega, spremenjeni prednji odbijač pa ima zdaj srebrni vstavek, ki je narejen iz posebne, na udarce in praske odporne plastike in spominja na zaščitno “štango”.

Ostale spremembe se nanašajo na srebrne strešne loke in nove dizajne 17-palčnih platišč. Oblikovalci so se odločili za drzen korak in premaknili Dusterjevo vetrobransko steklo 10 centimetrov naprej in tako dobili bolj strm padec stekla. S tem so povečali občutek prostora v notranjosti, stransko silhueto pa naredili bolj športno. Največ sprememb naj bi bilo v notranjosti, a kaj več za zdaj žal še ni znano. Specifikacije motorjev in povsem novo notranjost bomo lahko odkrili po uradni predstavitvi na frankfurtskem avtosalonu.

PREBERITE ŠE: RENAULT KOLEOS, KOLOS MED RENAULTI

Galerija slik: Dacia Duster (2018)

Nova Dacia Duster (2018)Odpri galerijo

Volkswagen California XXL VW California XXL: Volkswagen Crafter kot avtodom? Zakaj pa ne! Gotham Project Gotham Project, jahta zloveščega imena Bentley Continental GT (2018) Bentley Continental GT (2018): luksuz, razvit do popolnosti Kode 0 Superšportnik Kode 0, še ena mojstrovina Kena Okuyame · · · ·