cheating
V zraku · odnosi

O razlogih, zakaj moški in ženske varajo, bi lahko napisali enciklopedijo, pa še vedno ne bi pokrili polovice razlogov. Skoraj vsak ima svoj razlog, ki ga spremlja dolga zgodba, s katero razlog upravičijo, in pa seveda skrajno moraliziranje, s katero poskušajo zmanjšati svojo krivdo. A znanost se ne preda tako zlahka. V nedavni študiji, ki so jo objavili pri Journal of Sex Research, so vse skupaj precej poenostavili.

Zakaj ljudje varamo? V študiji je sodelovalo 495 mladih, dva razloga za varanje vam bosta najbrž znana:
“V partnerja nisem bil/-a več zaljubljen/-a.”
“Partnerju nisem bil/-a predan/-a.”

Nekateri razlogi pa so bili nekoliko drugačni. Na primer:
“Želel/-a sem večjo priljubljenost.”
Želel/-a sem več spolnih partnerjev.”
“Bil/-a sem pijan/-a in nisem razsodno razmišljal/-a.”

Za varanje torej ni krivo samo pomanjkanje ljubezni. Tukaj so še spoštovanje, libido, slabi nadzor in določene situacije, torej problemi, ki obstajajo zunaj samega razmerja. Nekdo bo bolj verjetno varal, če ima osebne težave, kot je recimo občutek negotovosti v razmerju. Pri Women’s Health še poročajo, da je študija podprla tudi sprejeto dejstvo, da moški varajo pogosteje, da bi zadovoljili spolno slo, medtem ko ženske to počnejo zato, ker njihove potrebe niso zadovoljene znotraj razmerja.

toa-heftiba-493436 5 idej za valentinov zmenek za lene pare shutterstock_482634391 Kaj je mikrovaranje in ali ste ga že zagrešili? Zlato pravilo: le tako ti bo uspelo osvojiti srce osebe, po kateri hrepeniš Zlato pravilo: le tako ti bo uspelo osvojiti srce osebe, po kateri hrepeniš Človek, ki si te ne zasluži: te stvari so skupne moškim, ki varajo Človek, ki si te ne zasluži: te stvari so skupne moškim, ki varajo · · · · ·