BMW X3
Utrip mesta · mobilno

BMW X3 je luč sveta ugledal v letu 2003 in takrat naznanil začetek dobe srednje velikih SUV-jev. Izdelanih je bilo že prek 1,5 milijona teh vozil, tretja generacija pa ima pred seboj zahtevno nalogo.

Nova oblika je privlačna na pogled in povsem v duhu avtomobilov BMW X. Poudarjena je dinamika, z ostrimi linijami pa novi X3 nakazuje, da zmore marsikaj, in to še bolje kot njegova predhodnika. Na voljo bodo tri vrste opreme: xLine, Luxury Line in M Sport. Za še večjo individualizacijo so na voljo izdelki iz programa BMW Individual, da bodo avtomobili posameznikov tako zunaj kot znotraj še bolj izstopali iz množice.

Ob lansiranju novega modela bo motorna paleta obsegala tri bencinske in dve dizelski različici z največjo močjo od 153 kW (184 KM) do 265 kW (360 KM). Vsi modeli bodo standardno opremljeni z 8-stopenjskim menjalnikom steptronic. Najmočnejši predstavnik BMW X3 M40i bo prvi M Performance iz te modelske serije. Precizno izdelana šasija z dovršeno kinematiko prem in nižjo maso bo dvignila športne vozne lastnosti na povsem novo raven. X3 je vsekakor težko pričakovani model in že kar nestrpno čakamo, da ga preizkusimo še v praksi, na terenu.

PREBERITE ŠE: BMW 6 GRAN TURISMO: IMENITNEŽ ZA DOLGE PROGE

Galerija slik: BMW X3

Odpri galerijo
Soelcat 12: električni katamaran na sončno energijo Soelcat 12: Tesla na vodi Porsche Dark Knight 911 Turbo S Porsche ‘Dark Knight’, nova Batmanova igrača Poltovornjak Lotus Elise Kako bi bili videti poltovornjaki proizvajalcev luksuznih avtomobilov? 1000-500-citymagazine-cover BMW 6 Gran Turismo: imenitnež za dolge proge · · ·