shutterstock_242361274
Utrip mesta · kulinarika · recepti

V teh dneh, ko bi se najraje skrili pod toplo odejo, nam še kako diši kak slasten topel napitek. In en takšnih je tudi napitek z Nutello, ki ti ga zelo priporočamo!

Če si se že naveličal kakava ali vroče čokolade, je čas, da poskusiš topel napitek z Nutello, ki vključuje ta slastni lešnikov namaz. Priprava je preprosta, napitek pa je tako vabljiv, da ga boš pogosto pripravil!

Sestavine

  • 300 ml mleka
  • 3 žlice Nutelle
  • nekaj kapljic izvlečka vanilje
  • sok polovice pomaranče
  • cimet

Priprava

Mleko postavi na štedilnik in ga kuhaj pri šibki temperaturi. Ne sme zavreti. Ko mleko doseže srednjo temperaturo, mu dodaj Nutello in izvleček vanilje ter mešaj tako dolgo, da nastane enotna zmes. Tik pred koncem dodaj sok polovice pomaranče in cimet ter mešaj dalje. Napitek je kuhan, ko so vse sestavine med seboj lepo pomešane. Tedaj ga nalij v kozarce ali skodelice, po želji pa lahko dodaš še stepeno smetano in posuješ s penicami.


shutterstock_1201818229 Najboljši recept za kuhan gin: časti sebe in prijateljice Domači kokosov namaz Recept: Obožuješ Raffaelo? Potem moraš poskusiti ta domač kokosov namaz! kremna bucna juha Recept: najpreprostejša kremna bučna juha, po kateri si boš oblizoval prste shutterstock_311452358 Recept: pečena jabolka, ki vas bodo očarala z aromo in okusom ·