ODO - kavbojke, ki ne potrebujejo pranja
Utrip mesta · moda

ODO so bombažne kavboje (ženski in moški kroj), ki jih ni treba prati, saj se čistijo same in obetajo prihodnost brez pranja perila! Ste vedeli, da za pranje zgolj enih kavbojk letno porabimo kar 7200 kozarcev vode (človek jih za žejo popije nekje 1420)? Pametni tekstil je zato nuja za bolj trajnostno prihodnost! ODO so sicer sploh prve kavbojke, ki se čistijo same. Pa ne le to! Poleg tega da so odporne proti madežem, tudi nikoli ne smrdijo! Kje tiči njihova skrivnost?

Kavbojke ODO se čistijo same, s svojim inženirsko razvitim tekstilom pa napovedujejo prihodnost brez pranja perila! Si predstavljate! Kako pa hlače ODO (na voljo sta ženski in moški kroj) dosežejo odpornost proti madežem? Tekočine v osnovi zlahka prodrejo skozi kavbojke in pustijo trajen pečat v obliki madeža, saj ima klasičen denim ravno površino, medtem ko ima ODO valovito, in tekočina preprosto zdrsi s površine in za sabo ne pušča sledi. Do živega kavbojkam iz raztegljivega denima ne pride niti rdeče vino! Poleg tega te hlače nikoli ne smrdijo, tudi če se v njih potite! Skrivnost? Srebrna vlakna!

Predstavljajte si, da ste (še) študent/-ka ali dijak/-inja, ki živi v domu in se ob koncih tedna vrača domov. Običajno poleg obveznih pripomočkov s seboj vlačite tudi umazano perilo, ki se je nabralo čez teden. A prihodnost bo kaj kmalu drugačna, saj bo pranje perila postalo mesečno, morda celo zgolj enkrat letno in ne več tedensko opravilo. Kavbojk ODO vam namreč ni treba prati redno, da ostanejo čiste in sveže, kajti njihova nazobčana tekstura vsak madež (pa naj bo ta od vina, kave, medu ali gorčice) izžene s svoje ”zemlje”, prav tako pa se ne navzamejo vonja, saj so v njihovo tkanino pomešana srebrna vlakna, ki preprečujejo razvoj mikroorganizmov in nastanek neprijetnih vonjav kot posledico potenja (sicer prvega krivca za smrad oblek, čeravno pot v osnovi ne smrdi, smrdijo pa baterije, ki se hranijo z njim), saj ta nevtralizirajo amonijak iz telesnih tekočin (uničujejo smrdljive bakterije).

PREBERITE ŠE: Kako pravilno prati kavbojke, da jih boste imeli čim dlje?

Kavbojke ODO z naprednim tekstilom (neravna površina, prevlečena s patentiranim nanomaterialom NanoSphere, ki ovija vsako vlakno, blago varuje pred stikom s tekočino) so pravi hit na Kickstarterju, kjer istoimenska znamka poleg hlač iz džinsa ponujajo kratke majice z enakimi lastnostmi kot kavbojke. Za hlače boste morali odšteti (preračunanih) 100 evrov, za majico pa 32 evrov.

ODO - kavbojke, ki ne potrebujejo pranjaOdpri galerijo
Hypnos Hoodie - majica z napihljivo blazino Hypnos Hoodie: jopa s kapuco, ki postane blazina za spanje Rokavice za zaslon na dotik Kako zimske rokavice spremeniti v rokavice za zaslon na dotik Sith Lord plašč Sith Lord: plašč, kot ga nosijo zlobni Sithi iz Vojne zvezd Ročna ura Tag Heuer Monaco Reissue Tag Heuer Monaco Reissue – ročna ura, ki se poklanja ikoni · ·