Prej - potem
Utrip mesta · arhitektura

Pri slovenskem arhitekturnem biroju Ofis arhitekti so zaključili s prenovo tradicionalnega gorenjskega skednja, ki so ga preuredili v zračen loft iz lokalnega smrekovega lesa. Pri prenovi so ohranili prvotni zunanji izgled objekta, notranjosti pa so podarili popolnoma svežo podobo.

Med tradicionalne znamenitosti slovenskega podeželja sodijo tudi toplarji, kozolci in skednji. Na žalost večina izmed njih ne služi več svojemu prvotnemu namenu in je prepuščena propadu oziroma porušena in nadomeščena s sodobnimi hišami. Da bi slovenska ljudska arhitektura lahko preživela – ne le kot nacionalni simbol, ampak tudi kot sestavni del slovenskega podeželskega življenja – bi jo bilo zato bolje obnavljati. Tega se še kako dobro zavedajo pri slovenskemu biroju Ofis arhitekti, saj so nedavno končali s prenovo skednja v Stari Fužini, ki so ga preuredili v čudovito podstrešno stanovanje. Pri prenovi so ohranili prvotni zunanji izgled objekta, notranjosti pa so podarili popolnoma novo podobo. Skedenj, ki je včasih služil kot hlev za živino in sušenje ter shranjevanje lesa, je danes moderen loft, ki navduši s toplino lokalnega smrekovega lesa, izjemno zračnostjo in čudovitim pogledom na Julijske alpe.

PREBERITE ŠE: Skladišče prenovljeno v sodobno stanovanje s spuščeno notranjo teraso

Nova podoba gorenjskega skednjaOdpri galerijo
10_JC_full R&D Laboratory: stanovanje prihodnosti Restavracija PNY Pariška restavracija, ki prepriča s subtropskimi elementi city-6 Nekdanja tovarna v St. Louisu je postala osupljivo urbano otroško igrišče Boemska drevesna hiška Cinder Cone nad skateparkom. The Cinder Cone – boemska drevesna hiška, ki lebdi nad skateparkom · · ·