847c17ac8f6687c
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Oreo tiramisu je okusna sladica, navdihnjena s klasičnim tiramisujem in pripravljena z oreo piškoti. Hitra in preprosta za pripravo ter popoln zaključek kosila ali večerje!

Preprosto, a božansko. Tako bi lahko opisali slasten oreo tiramisu. Recept najdete v nadaljevanju. Naj vam tekne!

Sestavine (za 8 oseb)

  • 500 g piškotov oreo
  • 500 g sira mascaropone
  • 190 ml kondenziranega mleka
  • 100 ml mleka
  • kokosovi kosmiči

Priprava

Najprej ločimo piškote oreo, in sicer piškote in nadev. Nato vzamemo 30 ml mleka in ga počasi segrevamo z nadevom piškotov oreo, da dobimo homogeno kremo. Dodamo nekaj žlic sira mascarpone in dobro premešamo. Za uro postavimo v zamrzovalnik. V tem času vzamemo večjo skledo in z električnim mešalnikom zmešamo sir mascaropone, in ko je popolnoma razmešan, postopoma dodajamo kondenzirano mleko in pri tem še vedno mešamo. Pripravimo kozarce, namočimo piškotni del piškotov oreo v mleko in ga damo ko osnovo za tiramisu na dno kozarca. Dodamo kremo iz mascarpona in kondenziranega mleka ter s pomočjo žličke za sladoled še kremo, ki smo jo hranili v zamrzovalniku. Pustimo, da se ohladi, nato pa okrasimo s kokosovimi kosmiči in zdrobljenimi piškoti oreo. Pa sladek dober tek!

shutterstock_482106556 Recept: lahek limonin cheesecake brez peke Jagodna pita iz treh sestavin Recepti z jagodami: sočne sladke pregrehe, ki jih moraš poskusiti Regrat s krompirjem in sirom Top recepti z regratom: malce drugačne, a okusne jedi Recepti s šparglji: preprosti in okusni recepti za prste obliznit Top recepti s šparglji: fit, preprosto in okusno · · · · ·