Pametni nakit Altruis, ki uporabnikom tehnologije pomaga najti ravnotežje
Utrip mesta · moda · V zraku · tehnologija

Londonsko oblikovalsko in tehnološko podjetje Vinaya je izumilo pametni nakit Alltruis, ki uporabnikom tehnologije pomaga najti ravnotežje. Košček pametnega nakita deluje tako, da uporabnikom pametnih telefonov in tablic pusti, da se od teh naprav za nekaj časa ločijo, hkrati pa jih ob nujnih klicih vseeno spomni z vibriranjem ali zvokom. Nakit se lahko pripne na prstan, verižico ali zapestnico.

Pametni nakit Altruis, ki uporabnikom tehnologije pomaga najti ravnotežje, je točno to, kar ljudje v sodobnem svetu, ko več gledamo v zaslone kot v soljudi, potrebujemo. Nakit Altruis, ki ga je izumilo londonsko podjetje Vinaya, je lepo oblikovan kos, podoben dragemu kamnu, ki pa ima tehnološke lastnosti. Vanj sta vgrajena Bluetooth in zvočnik – Altruis tako v primeru pomembnega klica zavibrira in se oglasi. Na tak način je uporabnik prost konstantnega pogledovanja na telefon med drugimi opravki, hkrati pa vseeno v trenutku prestreže časovno občutljiva in pomembna sporočila.

PREBERITE ŠE: GoPro Karma – zložljivi dron, ki si želi povsod s teboj

Izdelek je oblikovan za ljudi, katerih narava dela je tesno povezana s konstantno komunikacijo in si zaradi tega ne morejo privoščiti popolnega odklopa od svojih mobilnih telefonov. Podjetje Vinaya se zaveda, da je dolgoročno konstantni fokus na tehnološko napravico škodljiv za psihološke in socialne komponente posameznikovega življenja, zato želi z nakitom Altruis pripomoči k iskanju ravnotežja med povezanostjo in nepovezanostjo.

Altruis se poveže z vašim pametnim telefonom in zavibrira ob pomembnih klicihOdpri galerijo

S pomočjo Altruisa se paradigma Huxleyjeve nočne more, ki jo opiše v Krasnem novem svetu, obrne: namesto da bi ta nova tehnologija ljudi še bolj odvrnila od njihovega bistva, jih temu približa in jih naredi bolj človeške. Več o pametnem nakitu Altruis si lahko ogledate na spodnjem videu.


LJFW, tretji dan LJFW 2016: spektakel zadnji dan zaključili Maja Ferme, Young@Squat in Petja Zorec Razstava NE[S]KONČNO_NEIZBRISLJIV LJFW 2016: razstava NE[S]KONČNO NEIZBRISLJIV odprta MiroMisljen (Miro Misljen); ime kolekcije: ​Ljubezni Vincenta Van Gogha LJFW 2016: prve modne revije na Ljubljanskem tednu mode Reebok, klasične superge, Revenge Plus Vintage. reebok.com,  89,95 € Športna moda jesen 2016: 14 najbolj trendovskih kosov · · ·