Mady by Google
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Google je svoje telefone do zdaj jemal bolj z levo roko. Temu primerna je bila tudi prodaja. Za 4. oktober 2016 pa je napovedal revolucijo telefonov Android. Pred tem je postregel z zanimivim videom, ki dviguje naše apetite in kaže na to, da je Google svoje telefone končno začel jemati resno. Predstavil bo naslednika pametnih telefonov Nexus, ki bosta nosila ime Pixel.

Google na oktobrskem dogodku tradicionalno predstavi nove pametne telefone. Nič drugače ne bo tokrat, a tokrat se je Google stvari lotil resno kot Apple, Samsung in drugi pomembni igralci na področju pametnih telefonov. Njihovi telefoni Nexus resda niso nič slabši od konkurence, prej nasprotno, a se nikoli niso zares prijeli. Zdaj Google za telefone opušča ime Nexus, ki ga bo zamenjalo ime Pixel, in telefona tako priključil družini, v kateri so že tablica Pixel C in prenosniki Chromebook Pixel.

PREBERITE ŠE: HTC Desire 10 Pro – srednjecenovnik, ki se izdaja za premijski telefon

Telefona pod oznako Made by GoogleGoogle Pixel in Google Pixel XL –,  ki naj bi zamajala svet mobilnih telefonov, bo Google predstavil na dogodku 4. oktobra 2016. ‘Pisatelj v senci’ bo HTC, toda Google naj bi tokrat vajeti v svojih rokah držal bolj kot kadarkoli prej. Če gre verjeti govoricam, bo Google Pixel opremljen s 5-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, XL-različica pa 5,5-palčnim, za tekoče delovanje pa bosta zadolžena procesor Snapdragon 820 in 4 GB sistemskega pomnilnika.

Google v oglasu ostaja skrivnosten:


Hipijevski nezemljan. Najbolj čudaški trenutki, ujeti na Google Street View Neumna vprašanja zastavljena Googlu. 20 najbolj neumnih vprašanj, ki so jih ljudje zastavili Googlu Grafit, ki je bil še lani na stavbi 5 Pointz na Long Islandu (Queens, New York). 25 osupljivih umetniški del iz Googlovega poklona ulični umetnosti logo 15 skritih sporočil znanih logotipov · · ·