Pametni telefon VAIO Phone A
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Ob besedi VAIO ste verjetno pomislili na Sony, toda ta je leta 2014 svojo divizijo prestižnih namiznih in prenosnih računalnikov prodal japonski investicijski družbi Japan Industrial Partners. Zdaj to verjetno še kako obžaluje, saj VAIO postaja njegov resni tekmec na področju pametnih telefonov. Spoznajte VAIO Phone A, pametni telefon, ki bo razveselil tudi zahtevne uporabnike.

Japan Industrial Partners, ki je VAIO od Sonyja kupil pred tremi leti, blagovno znamko postavlja na svetovni zemljevid pametnih telefonov. VAIO Phone A sicer ni prvi pametni telefon z imenom VAIO, zato pa je zaradi operacijskega sistema Android precej bolj zanimiv kot VAIO Phone Biz, ki je imel operacijski sistem Windows 10. Sicer pa sta si precej sorodna. Delita si 5,5- palčni HD-zaslon, 3 GB sistemskega pomnilnika, oba pa poganja procesor Snapdragon 617. Izdelan bo iz aluminija in na voljo z dvemi ‘parkirnimi mesti’ za pomnilniško kartico SIM.

PREBERITE ŠE: Retro iPhone 7 Plus – vonj po nostalgiji

Zanj bo treba odšteti relativno malo denarja, saj naj bi se trgovci od njega ločili že za 420 evrov, kar bo ob specifikacija, ki jih ponuja za to ceno, zagotovo zarezalo v Sonyjev delež. Na Japonskem je ta 12-odstoten, pred njim je samo Apple, ki ima 47-odstotnega.

Galerija –  pametni telefon VAIO Phone A:

Pametni telefon VAIO Phone AOdpri galerijo
Nostalgija po zasoljeni ceni. Retro iPhone 7 Plus – vonj po nostalgiji Pametni telefon Siempo Siempo: pametni telefoni, ki ne išče pozornosti vsako sekundo Pametne superge Xiaomi 90 Minutes Ultra Smart Sportswear Xiaomi predstavil pametne superge, ki imajo boljši procesor kot tvoj telefon Samolepilno žepno ogledalce Refix Žepno ogledalce kot prikupen dodatek za pametni telefon · · · ·