Barva Pantone 448 C je najgrša barva na svetu
V zraku · buzz buzz

Pantone 448 C je uradno najgrša barva na svetu! Ta oznaka vam verjetno ne pove kaj dosti, toliko bolj pa vam, če povemo, da gre za olivnato zelenorjav odtenek. Čeprav si lasti precej nelaskavi naziv, pa ima v Avstraliji zelo pomembno vlogo, saj rešuje življenja. Od leta 2012 ta barva v Avstraliji krasi vse tobačne izdelke. Ukrep avstralske vlade je povzročil padec prodaje tobačnih izdelkov za kar 11 odstotkov! Pa naj še kdo reče, da barve na vplivajo na naše razpoloženje in življenjske odločitve.

Veš, katera je najgrša barva na svetu? Vsakdo ima svojo najljubšo barvo, le redkokdo pa kot iz topa izstreli, katera barva mu je najgrša. Raziskava je pokazala, da se večina ljudi odloči za zelenorjav barvni odtenek, ki na Pantonovi lestvici nosi oznako Pantone 448 C (opaque couché) in je zdaj tudi uradno najgrša barva na svetu. Avstralska barva je to barvo določila za uradno barvo tobačnih izdelkov (barvo so posvojili tudi v Veliki Britaniji, Franciji in na Irskem), skupina tržnikov, ki jo je razglasila za najgršo, pa zanjo ni našla lepih besed. Opisali so jo z besedami, kot je smrt.

PREBERITE ŠE: Pantone prvič izbral kar dve barvi leta 2016

Čeprav je zelo neprivlačna za oko, pa je lahko barva, ki je mešanica zelene, rjave in sive, v pravem okolju tudi privlačna, kar boste spoznali v nadaljevanju. V finalnem obračunu za naziv najgrše barve na svetu je sicer obračunala z limetino, temnorjavo, temnosivo in zenfasto barvo.

Pantone 448 C je najgrša barva na svetu, ki pa je lahko tudi lepa:

Škatlice cigaret odete v Pantone 448 C barvo.Odpri galerijo
Najbolj osovraženi YouTube video posnetki YouTube: to so najbolj osovraženi videoposnetki na YouTubu Poročne fotografije, ki vključujejo hrano Poročne fotografije, ki ne smejo manjkati v nobenem poročnem albumu Vpliv pametnih telefonov na naše življenje Kako nas pametni telefoni spreminjajo? Batman leta 1943 in 2016 Superjunaki nekoč in danes – superjunaki skozi čas ·