Serija "Pantone Smoothies"
Utrip mesta · kulinarika

Hedvig Kushner, ljubiteljica priljubljenih smoothijev, je nekega dne pri pripravi enega izmed barvitih sadno-zelenjavnih napitkov opazila, da je izdelava le-tega podobna mešanju ravno pravega odtenka barve – če mešanici dodamo avokado, dobimo zamolklo zelen odtenek, medtem ko bodo jagode naš tekoči zajtrk obarvale živo rožnato. Zanimivo misel je prelila v barvno-kulinaričen projekt, ki ga je poimenovala “Pantone Smoothies”.

“Pantone Smoothies” je zanimiv projekt, ki so ga navdušili priljubljeni smoothiji in barvne lestvice barvnega inštitita Pantone. Švedska kreativna direktorica Hedvig Kushner je v njem združila svoji dve največji strasti – barve in sadno-zelenjavne napitke, brez katerih si ne predstavlja življenja. Med pripravo enega izmed obveznih jutranjih smoothijev je namreč opazila, da jo izdelava le-tega močno spominja na mešanje barv.

PREBERITE ŠE: Pivska pločevinka v Pantone preobleki

Misel je aplicirala na projekt “Pantone Smoothies”, serijo kodiranih smoothijev, ki delujejo kot Pantonov klasični sistem urejanja barv. V galeriji si oglejte, kakšne barve je Hedvig zmešala med ustvarjanjem v kuhinji, recepte za njih pa odkrijte tukaj.

Serija "Pantone Smoothies"Odpri galerijo
Oblačila v odtenku Rose Quartz Barvna avtoriteta Pantone izbrala najbolj modno barvo prihodnje pomladi cover2 Brightkey Pantone: iOS tipkovnica, ki obarva vaš iPhone Jabolčni smoothie Recept: Jabolčni smoothie s cimetom, ki pomaga pri hujšanju Smoothiji pripomorejo k izločanju strupov iz telesa in spodbudijo metabolizem. Jesensko sadno-zelenjavni smoothiji, ki spodbujajo presnovo · ·