pecera1
V zraku · tehnologija

Industrijski oblikovalec Chan Yeop Jeong je po vzoru pedikerskih ribjih bazenčkov razvil inovativno Pecero – pralni stroj, ki s pomočjo robotskih ribic brez detergenta nežno opere naša oblačila.

Mislili smo, da naše navdušenje nad vedno novimi robotiziranimi pripomočki, ki olajšajo vsakodnevno življenje, že pojenja, vendarle pa nas je robotska ribica Pecera pustila dobesedno brez besed. Za kaj takega enostavno še nismo slišali. Mladi industrijski oblikovalec Chan Yeop Jeong je očitno navdušen nad pedikuro s posebnimi bazenčki, napolnjenimi z ribami, ki z naših nog odluščijo odmrle kožne celice. Razvil je namreč koncept za novodobni pralni stroj Pecera, v katerem plavajo male robotske ribice, ki nežno in brez uporabe pralnega praška očistijo naša oblačila. Inovativna ideja je očarala tudi žirante natečaja Electrolux Design Lab, ki vsako leto izpostavi najboljše mlade dizajnerje.

PREBERITE ŠE: Nasvet: Kako z mobilnim telefonom posneti odlično fotografijo?

Odpri galerijo

Capture3 Sledite Božičku v živo prek aplikacij in spleta photo-1024x768 Foldio 2 – zložljivi namizni fotografski studio iLoop_press_photos_training_02 iLoop: večnamensko slovensko stojalo za pametne telefone na Kickstarterju keewifi Keewifi: usmerjevalnik – “router”, ki se odklene na dotik · ·