Počasno starševstvo je trend – bi ga preizkusili tudi vi?
V zraku · buzz buzz

Sodobni starš je vpet v kolesje hitrega življenja, ki velikokrat od njega zahteva, da si ne vzame zadostne količine časa za svojega otroka. Dnevi minevajo v naglici, in preden trikrat pomežiknemo, že so naši otroci višji za nekaj deset centimetrov. V tujini se tako kot protiutež uveljavlja počasno starševstvo, nov trend, ki kot prioriteto postavlja kakovosten odnos med otrokom in staršem. Bi ga preizkusili tudi vi?

Počasno starševstvo je najnovejši trend, ki mu sledijo mlade mamice in mladi očetje po celem svetu. Gre za upor proti hitremu tempu življenja, ki staršem preprečuje, da bi imeli kakovostno interakcijo s svojimi otroki. Bistvo počasnega starševstva je to, da se starši naučijo ustaviti se v vsakdanji ihti ter se vsaj za nekaj minut na dan kakovostno in popolnoma posvetiti svojemu otroku. Kakovost odnosa in preživetega časa skupaj je pomembnejša od količine časa.

Namesto da otroku posvetimo svoj čas in energijo s tem, da ga peljemo na neštete krožke, športne aktivnosti in glasbene delavnice, se dejansko ukvarjamo z njim. Kako pa lahko začnemo s počasnim starševstvom? Ena izmed možnosti, ki pogosto deluje, je, da določite tedenske družinske aktivnosti, ki jih brezpogojno izvedete. To je lahko skupni zajtrk, popoldanski sprehod ali pa kaj tretjega. Kakovostno preživljanje časa s svojim otrokom vas bo zagotovo osrečilo.

PREBERITE ŠE: Otroci živijo mesto 2018: mesto, ki je otrokom prijazno


Italijanske babice, ki imajo boljši stil kot ti (mi). Italijanske babice, ki imajo boljši slog kot ti (mi) Rad nosiš črno barvo: tako te vidijo drugi ljudje! Rad nosiš črno barvo: tako te vidijo drugi ljudje! Jestival_WebRes-3 Jestival okusov in umetnosti 2018 KissesOnTheGo Imel bi kužka, a si neodločen? Te ilustracije ti bodo dale namig! · · · ·