PocketSprite
V zraku · tehnologija · gadgeti

Igralna konzola Game Boy, ki jo je izdelal Nintendo, je v 90. letih prejšnjega stoletja postala svetovna uspešnica. Za ljubitelje Game Boya imamo dobre novice. Kmalu bo namreč na trg prišla njegova sodobna miniaturna različica.

Predstavljamo vam PocketSprite, ki je plod sodelovanja med programerjem Jeroenom Domburgom in proizvajalcem Stevom K-jem. Projekt lahko podprete prek spletne strani Crowd Supply.

PocketSprite je izboljšana različica originalnega Game Boya. Vsebina iger bo prikazana na OLED-zaslonu. Na voljo nam bosta brezžični omrežji Bluetooth in Wi-Fi. Konzola vsebuje baterijo, ki jo lahko vsakič znova napolnimo. Vgrajen ima tudi zvočnik. Napravo poganja dvojedrni 240 MHz ESP32 čip. Na bralno-pisalnem pomnilniku je 520 KB prostora. Pozabiti ne smemo niti na 4,19-megaherčni procesor in 16 KB spomina.

Na tej igralni konzoli se bomo lahko preizkusili v igranju iger, namenjenim napravam Game Boy, Game Boy Color, Sega Master System in Game Gear. Na PocketSprite lahko sicer naložimo katerokoli igro, ampak je za to, da bo delovala, potrebnega nekaj znanja iz šifriranja. PocketSprite ima svojo točko Wi-Fi, prek katere se povežemo z računalnikom. To omogoča uporabnikom, da preprosto prenesejo igre na konzolo.

PocketSprite se prodaja v dveh različicah: prva je že v celoti sestavljena, medtem ko morate drugo sestaviti sami – tako boste dobili vpogled v to, kako naprava deluje. Če se boste odločili za prednaročilo, boste za konzolo odšteli le 36 evrov. Proizvajalci nameravajo prve pošiljke razposlati 15. aprila letos.


Tipkovnici K68 niti tekočine ne morejo do živega. Corsair K68: tipkovnica, odporna na tekočine GOOVIS-Cinego-G1 Naglavni set Cinego je vaš novi osebni kino maxresdefault Mymanu Clik: postanite poliglot 0_olympus_newpen_keyvisual_with_bg_white_img_1200 Kamera Olympus Pen E-PL9: klasični dizajn v vsej svoji veličini · · · · ·