LuzInterruptus-dolls-designboom-1800
V zraku · buzz buzz

Ko ste prebrali naslov, ste verjetno pomislili na to, da je to še ena pobuda, ki se ukvarja z varnostjo v prometu. Temu pa tokrat ni tako! Na potezi so namreč ženske, ki želijo opozoriti na svojo podrejenost v družbi.

Akcijo ‘Poglej, preden prečkaš cesto’ je izpeljala skupina žensk, imenovana Lizzinterruptus, ki ni zadovoljna s svojimi pravicami. S to želijo za vselej doseči enakopravnost žensk in njihovo spoštovanje ter narediti konec nasilju nad ženskami. Velik delež populacije mladih žensk je namreč koncentriran v državah v razvoju, kjer je njihova vloga le reprodukcijska. V državah, ki so trenutno v vojnah, so ženska trupla uporabljena pri dejanjih, s katerimi si nasprotniki izkazujejo maščevanje in ponižanje.

Odločile so se za edinstven način prikazovanja družbenega problema. Na nekaterih prehodih za pešce so razstavile svetlikajoče se lutke, ki so v posebnih vrečah za trupla. Lutke imajo zvezane roke, njihova usta pa so zapečatena. Ustvarjalke nas želijo spomniti, da so takšni prizori za mnoge mlade ženske resničnost.

S svojo intervencijo bodo prav gotovo vzbudile veliko pozornosti. Pričakujejo, da bodo ženske v lutkah prepoznale svoj družbeni položaj. Nagovoriti želijo tudi moške, ki jih takšen prizor zagotovo ne bo pustil ravnodušnih.

Galerija – Poglej, preden prečkaš cesto

Poglej, preden prečkaš cesto. Odpri galerijo

brooke-cagle-32429 Najsrečnejši mož na svetu razkriva, kako biti srečen 23970199_1648469525176283_6822726412084969472_n ZOI Pjongčang 2018: najprivlačnejši atleti na zimskih olimpijskih igrah 14038-3 (1) V Parizu odprt prvi bordel s tremi seks lutkami Izberite PRAVEGA partnerja, zavarujte se in uživajte! Trendi v seksu za 2019: divje se je začelo, divje še bo · ·