Polaroid-Onestep-2-Camera-3
V zraku · tehnologija · gadgeti

Še pred slabim desetletjem je Polaroidu grozilo izumrtje. Ti kultni fotoaparati nikakor niso zmogli biti bitke z vse zmogljivejšimi pametnimi telefoni, ki so obljubljali preporod tudi na področju fotografije. A na srečo se je izšlo drugače, saj je skupina zanesenih fotografov in poslovnežev rešila podjetje, zdaj, po devetih letih, pa nam ponujajo novi stari fotoaparat OneStep 2.

Zakaj novi stari? Ker je OneStep 1, ki je prvič luč sveta ugledal davnega leta 1977, najuspešnejši Polaroidov model vseh časov. Zdaj so ga seveda nadgradili, izboljšali in bolj približali potrebam tega časa.

OneStep 2, ki hkrati obeležuje 80. obletnico podjetja, je na prvi pogled povsem enak predhodniku, saj se pri Polaroidu praktično niso dotikali ohišja. Zakaj bi se pravzaprav ga, če že želijo prebuditi metuljčke v trebuhu nostalgikov, kajne? So pa fotoaparatu dodali nekaj, česar OneStep 1 ni imel, in sicer boljšo lečo za ‘close-up’ posnetke (0,6 metra do neskončnosti), vgrajeno bliskavico, polnjenje prek USB-ja, 1100-miliampersko baterijo, ki zdrži celih 60 dni ter self timer. V podjetju so se odločili ponovno proizvajati tudi film, v zadnjih letih ga je bilo moč namreč dobiti samo prek avstrijskega podjetja Impossible Project, ki so kult Polaroida skrbno negovali.

Cena za Polaroid OneStep 2 je 129,99 evra, za paket lističev pa boste odšteli 15,99 evra. Naj se ikona vrne!

Galerija – Polaroid OneStep 2, dobrodošel nazaj!

Polaroid OneStep 2, dobrodošel nazaj!Odpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover Apple TV 4K: najboljši Apple TV doslej Samsung Gear Fit2 Pro: napredna pametna zapestnica Samsung Gear Fit2 Pro: pametna zapestnica z GPS-om 1000-500-citymagazine-cover (1) Acer Holo360 in Vison360: ena za videonavdušence, druga za voznike ZEISS VR One Connect – najcenejša VR-zabava do zdaj IFA 2017: Zeiss VR One Connect – najcenejša VR-zabava do zdaj · · ·