Porsche Cayene Coupé
Utrip mesta · mobilno

Porsche Cayenne je med nami že kar nekaj časa in smo se že vsi dobro navadili na vpadljivega športnega terenca. Zdaj se mu je pridružil še Porsche Cayenne Coupé, ki nas bo skušal prepričati s svojim sila privlačnim zadnjim delom.

Da bi Porsche Cayenne postal še bolj seksi in da bi se približali konkurenci v obliki BMW X6 in Mercedes-Benz GLE Coupe, je bilo potrebno nekaj spremeniti. In to so pri Porscheju tudi naredili. Predstavili so namreč nov model, ki se bo lahko neposredno spopadel z omenjenima rivaloma. Porsche Cayene Coupé, je plod že preverjenega terensko-športnega recepta, ki so mu dodali kupe zadek za še dramatičnejši videz. S tem pa je Porsche ustvaril morda najprivlačnejšega izmed terenskih kupejev. Zaradi spuščene strehe v zadnjem delu, je Cayenne Coupé na prvi pogled zelo podoben ‘dvignjeni’ Porsche Panameri. Postava novega modela je primerjavi s ‘klasičnim’ Chayennom nižja, širša in posledično bolj športna in elegantnejša.

Vsi Porsche Cayenne Coupéji bodo serijsko opremljeno z malenkost več kot 2 kvadratna metra veliko stekleno sončno streho, ki jo bomo mogoče zamenjati s streho, narejeno iz karbonskih vlaken. Ob pričetku prodaje bo Porsche Cayenne Coupé na voljo s 3,0-litrskim 6-valjnikom, ki ima 340 konjskih moči. Porsche Cayenne Turbo Copé ima 4,0-litrski V 8-valjnik s 550 konjskimi močmi. Porsche Cayenne Coupé je že na voljo za naročila, prve primerke pa bomo lahko opazili na cesti okoli meseca maja.

Galerija: Porsche Cayene Coupé

Porsche Cayene CoupéOdpri galerijo
BontragerXXXWaveCelHelmetCPSC_25365_A_Primary Trek WaveCel: revolucionarna kolesarska čelada Bentley Continental GT V8 Bentley Continental GT V8: manj je lahko tudi tudi več Lazareth La Moto Volante 496 Lazareth La Moto Volante 496: motorno kolo, ki leti! Prenovljeni Mercedes-Benz GLC Coupé Novi Mercedes-Benz GLC Coupé: še zapeljivejša zadnjica · · · ·