Kaj izbira fonta pove o vaši osebnosti?
V zraku · buzz buzz

Povej mi, kateri font uporabljaš, in povem ti, kdo si. Te zanima, kaj izbira fonta pove tebi? Tako kot naša pisava tudi izbira digitalne pisave izdaja našo osebnost; v nadaljevanju izveš, kaj o tebi pove posamezni font.

Povej mi, kateri font uporabljaš, in povem ti, kdo si. Izbira fonta je pomembna. A ne le z vidika videza in berljivosti besedila, saj veliko pove tudi o naši osebnosti. Se vedno držite privzete pisave, kot sta Calibri in Times New Roman? Tisti, ki ne izberete svojega fonta, po besedah grafologov s tem sporočate, da vam ni pretirano mar, kaj si drugi mislijo o vas in da se ne trudite biti všečni za vsako ceno. V zasebnosti stavite na tradicionalno družinsko življenje, v poslu pa stremite h uspehu. Ste ambiciozni, samozavestni in prepričani o svojem znanju. Če izberete font, ki ni prednastavljen, sporočate, da želite dati stvarem osebni pečat, da želite izstopati in poudariti določene lastnosti.

PREBERITE ŠE: Instagram: hrana z največ hashtagi

Če izberete okrašeno pisavo, je tako lahko znak želje po ugajanju ali narcisizma. Ozka pisava pomeni, da gre za nezaupljivo in analitično osebo, najožja pa, da gre za plaho. Po drugi strani široki fonti, kot je Verdana, kažejo na odprtost, samozavest in komunikacijske sposobnosti, poševne pisave pa pomenijo željo po poudarjanju čustev, čustvenem zbliževanju z naslovnikom in izkazovanju empatije. Kaj točno pomeni izbira dotičnega fonta, pa si lahko ogledate v nadaljevanju. In če do zdaj niste dali pretirane teže izbiri fonta, se bo to po ogledu spodnje infografike spremenilo.

Povej mi, kateri font uporabljaš, in povem ti, kdo si.

Najlepši kotički za branje Sanjski kotički za branje Srbski model - poziranje Ekspresno poziranje srbskega modela, ki je navdušilo svet Učenje sloveščine ameriških diplomatov Tako se ameriški diplomati na veleposlaništvu v Ljubljani učijo slovenščine! Hrana na Instagramu Instagram: hrana z največ hashtagi ·