andrea-natali-267263-unsplash
V zraku · buzz buzz

Pozor! Bliža se prvi premik ure v koledarskem letu. Po tem, ko smo 29. oktobra lani prešli na zimski čas, bomo že marca kazalce prestavili za eno uro naprej in tako prešli na poletni čas. Kdaj je torej na vrsti premik ure na poletni čas 2018?

Dnevi so vedno daljši, zato bo premik ure prišel še kako prav. 25. marca bomo tako posledično spali eno uro manj. Kazalce bomo za eno uro naprej premaknili ob 2. uri zjutraj. Obdobje poletnega časa bo trajalo do 28. oktobra.

Z zimskega na poletni čas vselej preidemo zadnjo nedeljo v marcu, medtem ko se nazaj na zimski čas vrnemo zadnjo nedeljo v oktobru. Takrat uro premaknemo za 60 minut nazaj.

Nekatere države po svetu sicer ure sploh ne premikajo. Upravičenost premikanja ure z zimskega na poletni in s poletnega na zimski čas lahko označimo kot stvar višje filozofske razprave. V Evropskem parlamentu se je nedavno odprla razprava, ali je takšno ravnanje sploh smiselno.

Kaj pa menite vi? Ali ste zagovornik premikanja ure ali se bolj nagibate k temu, da je to povsem nepotrebno?

michael-mcauliffe-560910-unsplash Kakšno vrtnico podariti za 8. marec, dan žena? william-stitt-179021-unsplash 9 praktičnih nasvetov milijonarjev, ki jih lahko uporabiš tudi ti seth-macey-396196-unsplash Tako smo ljudje resnično videti! Agent FBI razkriva: tako povečaš svojo privlačnost za 200 % Agent FBI razkriva: tako povečaš svojo privlačnost za 200 % · ·