shutterstock_1580042179
V zraku · odnosi

Si prepričan, da uporabljaš emoji, ki je najbolj smiselen. Oziroma ali zares poznaš pravi pomen svojega emojija?! Uhhh … Lahko počneš prav to napako!

Emoji so eden izmed jezikov interneta, ki so bolj kot nadomestek ali okrajšek besed izraz razpoloženja, čustev, situacije, ipd. Njihova simbolika je tako preprosta, tako ”plebejska”, da pušča interpretaciji zelo malo prostora. A marsikateri emoji se ne razume več v originalnem pomenu, zato je čas, da v maniri računalnika posodobite svoj emoji slovar in osvojite nove sporočilne vrednosti.

Je že tako, da v svetu nič ni tako, kot zgleda in tega so se nalezli tudi emoji. Čeprav je njihov simbolni pomen jasen kot beli dan, pa so se določeni, podobno kot besede, skozi čas otresli svojega originalnega pomena, ki ga najdemo v Emojipediji, in prevzeli drugega.

PREBERITE ŠE: 5 najboljših mobilnih “emoji” aplikacij ta hip #App

Ker konec koncev, emoji so ekspresivni simboli in vemo, da so tudi pri besedah ekspresivne verzije tisti ”uporniki”, ki so spremenili svoj ”ime” a ohranili ”priimek”.

''Ne govorim o zlu, ne vidim zla, ne slišim zla'' je v resnici ''Ja, zafrknil sem''.Odpri galerijo

shutterstock_525492073 Ženska ljubezen: kako dolgo rabi ženska, da se popolnoma zaljubi?! marcelo-matarazzo-8eUmNLFv1ys-unsplash Tako si močna ženska zaceli srce … allef-vinicius-iNOgTXeT3OM-unsplash Ti si vse, ti si dovolj! Prepovedan sadež je najslajši: zakaj si želimo tistih oseb, ki jih nikoli ne moremo imeti? Zakaj si velikokrat želimo osebe, ki je nedosegljiva?!