Preverite, koliko let vam glede na fotografijo prisodi Microsoft.
V zraku · buzz buzz · V zraku · tehnologija

How-Old.net je nova spletna stran za katero stoji Microsoft, ki glede na fotografijo skuša uganiti vašo starost. Zadeva bolj preprosta ne bi mogla biti. Izberete želeno fotografijo in spletna stran bo s pomočjo algoritmov za prepoznavanje obraza določila starost in spol. Ja, vemo, da veste koliko ste stari, a kdo si ne želi preveriti, koliko Microsoft misli, da smo. Tako ali tako pa boste preverjali druge. Vsekakor zabaven način ubijanja časa.

Microsoft se ne prepušča brezdelju. Medtem, ko se aktivno ukvarja z novimi Okni in novim brskalnikom, so vmes njegovi inženirji očitno našli čas še za splavitev spletne strani How-Old.net. Ta je navzven zastavljena precej enostavno in uporabniku prijazno. Naložite fotografijo in že naslednji trenutek- kot bi v živo nekoga vprašali, koliko je star- vam sporoči, koliko misli, da ste stari. V ozadju se dogaja veliko. Stran je oborožena z Azurovimi Face API algoritmi, ki ne samo prepoznajo poteze obraza in na podlagi tega določajo starost in spol, ampak tudi razvrščajo obraze in na različnih fotografijah razberejo isti obraz.

PREBERITE ŠE: Pasjansa je nazaj – v Windowsih 10 spet kot samodejno nameščena igra

In če ste morda pozabili, Microsoft bo v operacijskem sistemu Windows 10 uporablja prepoznavanje obraza prek spletne kamere kot možnost prijave. Z algoritmi Azure API ima tehnološki gigant tako velike načrte. Prav bodo prišli tudi pri organiziranju foto albumov s čimer se bodo še razširile opcije, ki jih ponuja oblačni OneDrive. Algoritme sicer Microsoft v osnovi uporablja, da se lažje prebija čez fotografije na spletu.

Pozabite na Minolovca in oživljeno Pasjanso, How-Old.net je nova Microsoftova igra številka 1. Vas zanima koliko je star Gollum iz Gospodarja prstanov? Koliko ste po Microsoftu stari vi? Delite z nami na Facebooku, koliko let vam je vam prisodil. In ne sekirajte se, če vam jih da preveč. Saj je samo robot, čeprav bi se Madonna verjetno z veseljem podpisala pod njegovo oceno.

Ilustracije, ki slikajo našo odvisnost od pametnih telefonov 27 ilustracij, ki nazorno kažejo kako odvisni smo od pametnih telefonov Ženski orgazem Zabavni eksperimenti: Kako deluje ženski orgazem [video] cover-bruce-lee Bruce Lee v telesu 5 letnika Samo še en dan v življenju Dana Bilzeriana. Dan Bilzerian – profesionalni pokeraš in kralj Instagrama je utelešenje hedonizma