shutterstock_524866864 (1)
V zraku · odnosi

Privoščite svojemu partnerju sanjsko masažo, ki ga bo popeljala v sedmo dimenzijo!

Kako pravilno masirati partnerja, da mu boste olajšali stres in odpravili blokade v telesu? Maserka Geraldine Abergas pravi: “Med masažo partnerja se zviša raven oksitocina, ki je znan tudi kot hormon ljubezni. Vaš dotik mu pomeni: varen si, tu sem, nisi sam. Dotik je najbolj iskren način za sporazumevanje, bolj kot besede.” Pri masaži partnerja potrebujete le nekaj domišljije in občutka. Pomembno je, da se pri izvajanju oba počutita udobno.

Kako masirati partnerja?

Užitek pri masaži tvori skupek dejavnikov.

1. PROSTOR
Sproščujoč. Domač. Spalnica. Dnevna soba.

2. RAZPOLOŽENJE
Temperatura v prostoru naj ne bo prenizka. Vaš partner bo verjetno gol in ne želite si, da bi ga med tem, ko ga razvajate, zeblo. Naj bo prostor zatemnjen le s svetlobo sveč, naj vaju pomirja vonj eteričnega olja v zraku, nežna glasba.

3. IZBERITE MASAŽNO OLJE
Ne uporabljajte losjona za telo. Izberite olja. Če želite, da vaju bo masaža vzburila, izberite vonj sivke, ki v možganih – amigdali izzove poželenje. Na dlani si dajte nekaj kapljic olja in ga segrejte med dlanmi. Uporabljajte trde, vendar nežne gibe, ki naj bodo počasni in med seboj povezani. Izogibajte se pritiskom na kosti, osredotočite se predvsem na mišice.

4. Z MASAŽO ZAČNITE NA HRBTU
Najprej zmasirajte zatilje in ramena, nato sledite smeri hrbtenice proti trtici, pri čemer ne pritiskajte na vretenca, ampak nežno masirajte predel ob njih. Prek zadnjice in stegen nadaljujte z masažo vse do stopal.

5. BODITE SAMOZAVESTNI
Tudi če še nikoli niste izvajali masaže, je pomembno, da se sprostite. Najdite svoj ritem in dihajte.

6. UPORABLJAJTE ROKE
Ne samo prste, pritisk mora biti s celo dlanjo, prsti naj bodo mehki, a vseeno v dotiku s kožo.

7. SPREJMITE, DA NISTE PROFESIONALNI MASER
Ni pomembno, ali je vse pravilno, tu gre le za ritem vajinega dotika in dihanja.

8. MASIRAJTE GA TUDI PO SPREDNJI STRANI TELESA
Če sta še pri masaži, ga prosite, naj se obrne na hrbet, da se sprosti napetost v vratu od ležanja na trebuhu. Osredotočite se na stopala, ki so izjemno občutljiva zaradi tisočerih živčnih končičev. Z obema rokama nežno nanesite olje na stopalo in ga objemite. Nato sledi počasno kroženje stopala tako, da z eno roko držite peto, z drugo pa prste – ter nežno krožite. Na koncu podplat pogladite in ga objemite z obema rokama.

9. USMERITE SVOJE MISLI NA PARTNERJA
Usmerite svoje misli na partnerja, nekajkrat globoko vdihnite.

Ne glede na to, ali je masaža predigra ali le prijetna sprostitev pred spanjem, je v vsakem primeru zanimiva izkušnja. Veliko užitkov – obema!

shutterstock_281901305 To so valentinovi citati, ki ljubezen predstavijo v pravi luči! shutterstock_659620984 Samo LJUBEZEN NI DOVOLJ: in 18 drugih stvari, ki se jih lahko naučimo iz dobrega razmerja shutterstock_789710572 Valentinova sporočila, ki vedno “vžgejo”: s temi SMS-i ne boš zgrešil! chad-madden-5-mwemlUx10-unsplash Nikogar v življenju ne spoznamo naključno: vsak naš znanec ima svoj namen, pa tudi ceno! · · ·