Qoobo: terapevtski hišni ljubljenček
Utrip mesta · dom

Si želite hišnega ljubljenčka, a zanj nimate časa ali potrpljenja? No, morda ste samo alergični na dlake. Zdaj je tu Qoobo, ki lahko zapolni vrzel v vašem domu (če vrzel sploh obstaja). Poglejmo si, kaj je to za ena “živalca”.

Qoobo je robotek, oblečen v nekakšno umetno dlako, ki z mahanjem repka vzbuja lagoden občutek vsakomur, ki ga pestuje in boža.

V podjetju  Yukai Engeneering pravijo, da na človeka deluje terapevtsko. Z interaktivnim mahanjem repka naj bi nam vzbujal občutek povezanosti, kot to počno prave živalce. Saj poznate občutek, ko se mačka smuka okoli naših nog in prede od ugodja, ko ji namenimo nekaj pozornosti? Ali pa veselje kužka, ki nam ga pokaže, ko se vrnemo domov? Takrat nam je pri srcu toplo in podoben učinek naj bi imel tudi Qoobo, katerega baterija naj bi zdržala 8 ur.

Qoobo je za zdaj na voljo v sivi in rjavi barvi. Na Kickstarterju je podjetje začelo kampanjo, in če želite, jim lahko z 80 evri pomagate doseči cilj.

Galerija – Qoobo: terapevtski hišni ljubljenček

Qoobo: terapevtski hišni ljubljenčekOdpri galerijo
Moncler × Poldo Dog Couture: luksuzna kolekcija za psičke Moncler × Poldo Dog Couture: luksuzna kolekcija za psičke Luxury-Decorative-Pillows-Models Teh 5 stvari v stanovanju po mnenju strokovnjaka dokazuje, da ste brez okusa ikea-new-ypperlig-collaboration-ikea-ypperlig Ikea Ypperlig: najbolj pričakovana Ikeina kolekcija je končno tu Luci: inovativna solarna svetilka Luci: inovativna napihljiva solarna svetilka · · · · ·