Range Rover Velar
Utrip mesta · mobilno

Naj vam predstavimo novega kralja med luksuznimi športnimi terenci. To je Range Rover Velar. Ranger Rover je z nami že 48 let, v tem času pa je Land Rover predstavil le tri osnovne modele, in sicer original, Rang Rover Evoque in Range Rover Sport. Zdaj je legendarna serija dobila podmladek. Velar se uvršča med slednja dva. Njegova glavna tekmeca na trgu bosta Porsche Macan im BMW X6.

Range Rover Velar je markantni športni terenec, ki ga krasi elegantna, toda skrajno minimalistična notranjost. Osrednji del so trije zasloni, ki skrivajo večino kontrol. Vse pomembne informacije o vožnji vozniku dostavlja barvni projicirni zaslon, preostalo pa pade na osrednji zaslon na dotik in digitalni zaslon, vgrajen v kokpit.

Land Rover je opremljen z vso najnovejšo tehnologijo in zadnjimi pridobitvami infozabavnega sistema. Sistem se bo učil od voznika in predvidel njegove potrebe. V dolžino meri 4,8 metra, kar je pet centimetrov manj kot Sport. Je pa zato zgolj 5 milimetrov višji od Evoqua. Kot alternativo usnju je Land Rover ponudil sedeže z volneno prevleko.

PREBERITE ŠE: Range Rover Velar – avantgardni športni terenec

Motorna paleta zajema pet motorjev. Najšibkejši je 2-litrski V4 dizel s 178 KM. Sledi mu dvolitraš z 237 KM, najmočnejši pa je kompresorsko gnani 3-litrski motor V6 s 296 KM, ki od 0 od 100 km/h pospeši v 6,1 sekunde. Če ste ljubitelji bencinarjev, lahko izbirate med 2-litrskim turbo motorjem V4 z 247 KM oz. 296 KM, toda kar si v resnici želite, je 3-litrski V6 s 375 KM, ki od 0 do 100 km/h potegne v 5,3 sekunde. Moč na kolesa prenaša osemstopenjski ZF-menjalnik. Čeprav Range Rover deluje uglajeno bolj kot kadarkoli prej, je še vedno Rang Rover, kar pomeni, da ni terena, ki si ga ne bi pokoril. Pri vožnji so vam na voljo vsi zadnji varnostno-asistenčni sistemi. Range Rover Velar bo na voljo poleti 2017. Začetna cena je postavljen pri 52.270 evrih.

Galerija – športni terenec Range Rover Velar:

Range Rover VelarOdpri galerijo
Ford Autolivery MWC 2017: Ford Autolivery – avtonomni dostavnik prihodnosti DS7 Crossback DS7 Crossback – salonski SUV s posluhom za detajle Renault Alpine A110 (2017) Novi Renault Alpine A110 (2017): reinkarnacija dirkaške legende Hyundai i30 Novi Hyundai i30: vsem všečen – slovenska predstavitev · · · · · ·