Ženske so raje s prijateljicami kot svojimi fanti, pravi znanost
V zraku · odnosi

Ideja o sorodni duši je očitno preteklost, saj so ženske zaupale, da raje preživljajo čas s prijateljicami kot partnerjem. Ga tudi ti?

Ni pomembno, od kod prihajaš, koliko si stara, kakšna si oseba – v svojem življenju boš imela vsaj en poseben odnos z neko osebo, ki ga boš veliko bolj cenila kot odnose z drugimi ljudmi.

Sodeč po rezultatih študije, je za ženske veliko pomembnejši odnos s prijateljicami kot partnerjem – več kot 50 % anketirank (v raziskavi je sodelovalo 1517 žensk) je namreč priznalo, da raje preživlja čas s prijateljicami kot s svojimi partnerji.

Glavni razlog, zaradi katerega ženske uvrščajo prijateljice na prvo mesto, je razumevanje. Kot ženske pravijo, s svojimi prijateljicami se lahko pogovarjajo o vseh stvareh (57 %), tudi tistih, ki jih ne morejo zaupati partnerju (44 %). Pomembno jim je tudi to, da so jih prijateljice pripravljene poslušati (45 %).

Kateri so drugi razlogi, da se ženske raje odločijo za žensko družbo?

  • Uživamo v istih stvareh” (41 %)
  • “Smejemo se do solz” (39 %)
  • Lahko sem svoja” (29 %)
  • “Imava skupno zgodovino” (29 %)
  • Dobro mi svetujejo” (28 %)
  • “Manj so nadležne” (26 %)
  • Veliko stvari nas združuje” (25 %)
  • “Imajo boljši smisel za humor” (19 %)
  • Podivjamo, ko smo skupaj” (18 %)

Raziskavo je izvedlo britansko podjetje Champneys, ki v okviru hotelskih bivališč nudi tudi centre lepote (SPA in velnes). Kot pravijo, v njihovi statistiki je zabeleženo, da se je v zadnjih letih podvojilo število rezervacij vikend paketov, ki so jih koristile prijateljice. Zato so izvedli raziskavo, s katero bi ugotovili, čigavo družbo imajo ženske raje.

Četudi raziskava potrjuje, da ženske raje preživljajo čas s prijateljicami, je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da so tovrstni oddihi v centrih lepote predvsem v domeni žensk in jih podjetja njim tržijo, zaradi česar so lahko rezultati ne ravno reprezentativni. A, če je verjeti rezultatom, so ženske zahtevne – lahko moški izpolni vse te zahteve?

Želijo si ljubezni: 3 temelji razlogi, zakaj se inteligentni ljudje težko zaljubijo Tudi oni si želijo ljubezni: zato se inteligentni ljudje težko zaljubijo Matematika ti bo končno prišla prav: s to formulo izračunaš, kdaj boš srečala pravega partnerja Matematika ljubezni: s to formulo izračunaš, kdaj boš srečala pravega Za naše prijatelje: hvala, ker nas imate radi, kljub temu da Za naše prijatelje: hvala, ker nas imate radi, kljub temu da … Preden spoznaš pravo ljubezen: tipi moških, s katerimi si zagotovo hodila Preden spoznaš pravo ljubezen: tipi moških, s katerimi si zagotovo hodila