ledena kava
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Sonce že prijetno greje in prav gotovo nam diši tudi ledena kava, ki prinaša poletje v skodelici. Tukaj je recept za slastno ledeno irsko kavo.

Ledena irska kava naj vam na kakšni sončni terasi prinese vonj in okus po poletju. Da je zares irska, smo ji dodali še viski. Zdaj je slastna na kvadrat.

PREBERITE ŠE: Recept za osvežujočo ledeno kavo

Sestavine za ledeno irsko kavo (za 2 do 4 kave):

  • 2 skodelici ohlajene močne črne kave
  • 1 ½ skodelice sladke smetane
  • 80 ml irskega viskija
  • 1 tablica čokolade, stopljena

Priprava ledene irske kave:

Kavo prelijte v model za izdelavo ledu in zamrznite. Enako naredite s sladko smetano (uporabite 1 skodelico). Preostalo sladko smetano stepite in postavite na stran. Vzemite 4 kocke zmrznjene kave in jih dajte v mešalnik. Dodajte še 40 ml irskega viskija in mešajte, da nastane penasta masa. Dodajte 2 kocki zamrznjene sladke smetane in 1 žlico čokolade. Premešajte. Prelijte v skodelico in okrasite s stepeno smetano in stopljeno čokolado.

Pripravo ledene irske kave si lahko ogledate tudi v priloženem videu:

Slastna IN zdrava čokoladna tortica s tekočo sredico. Recept: zdrava čokoladna tortica s tekočo sredico Oreo tacosi Recept: oreo tacos so vaša nova sladka obsesija AWW-Nutella-Cake Recept: Nutellina torta iz dveh sestavin Truffles-Oreos Recept: dekadentni trufi Oreo iz treh sestavin · · · · · ·