shutterstock_1112382374
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Postrezite svojim najdražjim najokusnejše krofe, ki so jih kadarkoli okusili. Tukaj so hitri krofi iz pečice, za katere ne boste porabili niti kapljice olja.

Hitri krofi iz pečice? Zakaj pa ne! So superokusni in hitro pripravljeni. Poleg tega pa ne boste rabili niti kapljice olja.

Sestavine

  • kocka kvasa
  • 70 g masla
  • 125 g mleka
  • 125 g moke
  • 2 jajci
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 500 g gladke moke
  • malo soli
  • 55 g stopljenega masla za premaz krofov

Priprava

Raztopite kvas in ga dodajte moki. Prav tako dodajte vaniljev sladkor ter mešanico mleka in vode. Postopoma dodajte jajca, stopljeno maslo in počasi umesite mehko testo. Dajte ga na toplo in pustite, da vzhaja. Ko je testo pripravljeno, ga razvijte (naj ne bo pretanko) in s pomočjo kozarca oblikujete krofe. Pekač obložite s papirjem za peko in premažite s stopljenim maslom. Vsak krof premažite z maslom in pustite v pekaču, da še malce narastejo. Krofe nato pecite na 250 stopinj okoli 20 minut. Pečene krofe prav tako namažate s stopljenim maslom. Na koncu jih potresite s sladkorjem in po želji napolnite z nadevom. Pa sladek dober tek.

Screen Shot 2019-01-08 at 12.45.24 copy Recept: čips iz testenin, tvoja nova pregreha shutterstock_1194384394 Recept: jamajške rumove kroglice cheesecake s kuhanim vinom Recept: cheesecake s kuhanim vinom, prava decembrska sladica shutterstock_334280591 Recept: najboljši jajčni liker, kot ga pripravi Jamie Oliver ·