Recept - jabolčni rjavčki
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Jabolčni rjavčki (browniji) so odličen biskvit, ki navduši z enostavnostjo in okusom in bo z mize izginil en, dva, tri.

Izkoristite sezonsko sadje in rjavčke (brownije) popestrite z jabolki. Jabolčni rjavčki so preprosta sladica, ki se vam ne more ponesrečiti.

PREBERITE ŠE: Recept: rjavčki Katharine Hepburn

Jabolčne rjavčke pripravite za zabavo ali kar tako. Na mizi bodo prava popestritev, vendar zgolj za kratko, saj imajo čudežno moč, da kar izginjajo.

Recept – jabolčni rjavčki:

Sestavine – jabolčni rjavčki:

  • 4 jabolka
  • 300 g moke
  • 230 g sladkorja
  • 170 g masla
  • 1 jajce
  • 10 g cimeta
  • 5 g pecilnega praška
  • 5 g soli
  • 5 g muškatnega oreščka
  • 15 ml limoninega soka
  • 60 ml pomarančnega soka

Postopek priprave jabolčnih rjavčkov:
Jabolka olupimo, narežemo na majhne kocke in prelijemo s pomarančnim in limoninim sokom. Zmešamo maslo sobne temperature in sladkor ter dodamo jajce. Posebej zmešamo moko, sol, pecilni prašek, cimet in muškatni orešček ter vmešamo maslu. Mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Nato dodamo še jabolka. Razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pečemo na 180 stopinjah Celzija pribl. 45 minut. Pa dober tek!


Najboljši recepti za presne sladice Najboljši recepti za presne sladice Recept - presne palačinke Recept: puhaste presne palačinke iz zgolj ene sestavine Recept - domača krompirjeva juha Recept: domača krompirjeva juha Recept - presna Nutella Recept: presna Nutella · ·