Sočna jabolčna pita je ena od najbolj priljubljenih sladic in ena od tistih, ki jo najbolje speče naša babica. Toda prav tako dobro lahko spečete tudi sami in to brez kakršnegakoli pekovskega (pred)znanja. Jabolčne pite še nikoli ni bilo lažje pripraviti.
Med sladicami, s katerimi so in nas še razvajajo naše babice, ima prav posebno mesto jabolčna pita. Krhka in sočna se kar stopi v ustih.
PREBERITE ŠE: Recept: bananino-karamelna pita Banoffee
Kadar ne morete počakati na babičino jabolčno pito, si jo lahko spečete tudi sami. Verjemite, če jo pripravite po tem receptu, ne boste razočarani. Ta preprosta jabolčna pita preprosto ne more razočarati!
Recept – preprosta jabolčna pita:
Sestavine – jabolčna pita:
Nadev:
- 1 kg jabolk
- 1 jedilna žlica belega vina
- 1 limona
- 4 jedilne žlice sladkorja
- 50 g rozin
Testo:
- 1 liter mleka
- 1/2 jedilne žlice soli
- 50 g masla
- 4 jedilne žlice sladkorja
- 1 jedilna žlica vanilijeve arome
- 160 g pšeničnega zdroba
- 4 jajca
- 4 jedilne žlice sladke smetane
Videorecept – jabolčna pita: