Božični piškoti
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Božični piškoti so obvezen del prazničnega decembra. V vaš dom bodo vnesli vonj po božiču, ki se nezadržno bliža. Seveda lahko tovrstno pecivo prinesete iz trgovine, a ni ga čez domače piškote in vonj po peki, zato smo izbrskali recept za preproste božične piškote, ki vas bodo naravnost očarali.

Božični piškoti so poleg božične smreke in daril obvezen del božiča. Noben pravi božič namreč ne mine brez mize, okrašene s pecivom in piškoti. Tu so še vonj po cimetu, jabolkih in medu, in čeprav nas od božiča loči še nekaj časa, se ni nikoli prezgodaj naučiti peči božične piškote. Sploh ker je recept zanje tako preprost.

Recept za preproste božične piškote

PREBERITE ŠE: Recept: božična orehova rulada brez moke

Sestavine za preproste božične piškote:

  • 250 gramov moke
  • 1 jajce
  • 150 gramov sladkorja
  • 150 gramov masla
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 1 vrečka rumovega sladkorja
  • sladkor v prahu (za posip)

Priprava preprostih božičnih piškotov:
Vse sestavine zmečemo skupaj in na hitro umesimo. Maslo se pri tem ne sme preveč zmehčati. Testo nato za okoli pol ure postavimo na hladno, saj se ga bo po tem času lažje oblikovalo. Po pretečenem obdobju ga razvaljamo na okoli centimeter debeline in z modelčki izrežemo piškote. S papirjem za peko obložimo pekač in jih za 15 minut prestavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija. Rahlo ohlajene jih lahko nato posipate s sladkorjem v prahu ali oblijete s čokolado. Pa dober tek!

Popoln brunch Recept: topli sendvič čoln s koščki slanine, jajci in sirom Orehova rulada Recept: božična orehova rulada brez moke shutterstock_668516281 (1) Recept: božanska kremna vroča čokolada s pudingom Domača bajadera Recept: domača bajadera brez peke · · · · · ·