479092725 (1)
Utrip mesta · kulinarika

Čeprav mini, nudijo izjemno veliko užitka in pričarajo nepozabne spomine in skomine. Omamna kombinacija kislo-sladkih borovnic in dišečih sivkinih cvetov je namreč prav zares nekaj posebnega.

Sestavine:

  • 130 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 jajce
  • 240 ml (riževega) mleka
  • 40 g (kokosovega) masla
  • 150 g borovnic
  • 1 žlička svežih sivkinih cvetov
  • 30 g na koščke narezanega (kokosovega) masla
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • vanilijev sladoled

PREBERITE ŠE: Recept za izjemno zdrav puding iz Chia semen, ki zagotovo nasiti

Postopek:

Pri nizki temperaturi v kozici počasi stopimo maslo. V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. V drugi skledi z ročno metlico stepemo jajce in med mešanjem počasi prilijemo mleko in stopljeno maslo. Mešamo dokler ne dobimo enotne zmesi. V sredini suhih sestavin naredimo jamico, v katero vlijemo jajčno zmes. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno testo brez grudic. Testo pustimo počivati 30 minut.

Na segreto ponev položimo manjši košček masla in počakamo, da se stopi. Tekoče maslo s spretnimi krožnimi gibi razporedimo po ponvi in s pomočjo zajemalke v ponev vlijemo toliko zmesi, da ustreza velikosti mini palačinke (8-15 cm). Po palačinki posujemo borovnice in sivkine cvetove ter počakamo, da se palačinka zlato-rjavo zapeče. Palačinko obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Pečene palačinke posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda.

Foto: Sushispotting Odličen sushi. Privoščimo ga sebi in prijateljem. 457391329 Recept: Losos z dišečimi šparglji in mladim pečenim krompirčkom Lahka poletna pita Recept: Italijanska poletna pita z bučkami in parmezanom _AVP8530 Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Morske dobrote – 11. junij · · ·