snezna krogla
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Prazniki so tik za vogalom in s tem čas, ko se bo hišni zvonec oglašal bolj pogosto kot običajno. In kot je običaj v decembru, dom tedaj napolni vonj po piškotih in drugem pecivu, ki se jim je greh upreti. Ja, to je čas, ko je situacija ravno obratna kot ostalih enajst mesecev, ko se s piškoti pregrešimo. Ta mesec je to ”nuja”, sploh če nas na mizi pričaka nekaj tako čarobnega, kot je užitna snežna krogla z ingverjevim pecivom.

Snežne krogle so že same po sebi nekaj posebnega, nekaj pravljičnega in zato domala obvezen kos praznične dekoracije. Če jih lahko pojemo, še toliko bolj. Sneg, ki pada na miniaturno deželo je kot sladkor v prahu, ki v decembru pridno ”sneži” na raznorazno pecivo. In nikjer ne spominja na sneg bolj kot na pecivu v podobi snežne krogle.

PREBERITE ŠE: VseNajNaj.com: butična pekarna sladkih dobrot

Recept z ingverjevim pecivom, ki ga je pripravila Sandeea Cocina najdete na blogu  La Receta de la Felicidad, za podstavek pa si lahko izbere tudi kaj drugega kot lončen modelček za mufine.

Odpri galerijo

Duck fillet Recept: Pripravimo najslajšo martinovo večerjo Grilled Cheese Sandwich with Tomato Soup Recept: Paradižnikova juha na 3 načine shutterstock_636538316 5 preprostih receptov z Nutello, ki jih moraš preizkusiti! 173265916 Bogati velikonočni kruhki · · ·