Sledilna plošča Sensel Morph
V zraku · tehnologija · gadgeti

Zamislite si sledilno ploščico, ki je več kot to. Ki je tudi tablica, tipkovnica, klavir in elektronski boben. In predstavljajte si, da je tako zelo občutljiva na dotik, da bi lahko po njej risali s čopičem, tistim pravim čopičem, ki bi njegove poteze spreminjala v digitalno umetnino. Zdi se kar malce preveč utopično, a točno to obljublja Sensel Morph, vsestranska drsna ploščica, ki se lahko preobrazi v domala katerokoli vnosno napravo, ki si jo lahko zamislite.

Ekipa Sensel skuša z inteligentno sledilno ploščico Sensel Morph zamenjati arhaični periferni enoti miško in tipkovnico. Jee prilagodljiva, nadgradljiva in lahko ujame vse nianse in izraze naših rok. Na pogled morda deluje kot še ena sledilna ploščica (velika je približno kot iPad), a v resnici pod drsalno površino skriva 20 tisoč na pritisk občutljivih tipalnih senzorjev (Applova tehnologija Force Touch se lahko pred tem skrije), ki so sposobni prepoznati vsako vrsto sile/pritiska roke. Tako ne prepozna samo kje se prsti ali pisalo nahajajo, ampak tudi kako močno pritiskamo. Pri tem je celo tako natančna, da zazna dlačice čopiča!

In kako lahko nanje igrate klavir, ko pa nima klavirskih tipk ali tipkate, ko pa ni tipk? Za ta namen obstajajo posebne fleksibilne tanke prevleke (”overlays”), ki ji Sensel Morph avtomatično prepozna (fiksirajo se s pomočjo magneta, programska oprema znotraj njih pa poskrbi, da se sledilna ploščica prilagodi ”vsebini”). So nekakšne fizične aplikacije za klavir, tipkovnico, mešalno mizo, igralni plošček, slikarsko platno, itd. (sprva jih bo na voljo 10). Pri tem se občutljivost površine, ki je na dotik mehko skoraj kot usnje, ne izgubi, tako da lahko klavir igrate tišje ali glasneje, odvisno kot močno udarjate/pritiskate po klavirskih tipkah (če želite vseh 88 tipk, si pač omislite več Morphov in prevlek).

PREBERITE ŠE: Kazbrella – dežnik, iz katerega zaradi revolucionarnega mehanizma nikoli ne kaplja

Sensel Morph z računalnikom povežete preko USB kabla, s tablico ali telefonom pa lahko ”komunicira” tudi preko tehnologije Bluetooth. Z izjemo senzorjev se ”organi” ploščice, ki bo dramatično spremenila način kako se sporazumevamo s tehnologijo, skrivajo pod srebrnim ohišjem. V njegovem drobovju tako najdemo litij-polimer baterijo (zagotavlja teden dni avtonomije, v stanju pripravljenosti pa cel mesec), brezžično tehnologija in serijo LED luči. Napravo lahko za (preračunanih) 220 evrov prednaročite na Kickstarterju, kjer je medtem že prestopila finančni prag (60 tisoč ameriških dolarjev) za zagon množične proizvodnje.

Sledilna plošča Sensel MorphOdpri galerijo
ViW je nastavek za spletne kamere, ki razširi vidno polje in kader primerno osvetli. ViW – nastavek za spletne kamere, s katerim vidimo ”celotno sliko” Prenosna zložljiva tipkovnica LG Rolly Keyboard LG Rolly Keyboard: edina zložljiva prenosna tipkovnica, ki jo zares potrebujete Naprava SmartHalo poenostavlja potepanje s kolesom po mestu in je njegov osebni čuvaj. SmartHalo – preobrazite svoje kolo v pametno kolo s to super napravo za urbane kolesarje Blush Vibe je prvi pametni vibrator Blush Vibe: vibrator za 21. stoletje, ki ga upravljate preko aplikacije na pametnem telefonu ali uri · ·