Rezvani Beast Alpha X Blackbird
Utrip mesta · mobilno

SR-71 Blackbird je bil svoje čase najhitrejši vojaški lovec na svetu, ki je dosegal hitrost, ki je bila trikrat višja od hitrosti zvoka. To je bil dovolj velik navdih, da je Kalifornijsko podjetje Rezvani izdelalo cestnega lovca z imenom Beast Alpha X Blackbird. Naredili bodo le 5 primerkov z začetno ceno 225.000 ameriških dolarjev. Prvega si je že rezerviral MMA borec Rampage Jackson, kar pomeni, da so le še štirje primerki na voljo.

Običajna različica Rezvani Beast Alphe uporablja 2,5-litrski turbo 4-valjni motor, ki ima 400 konjskih moči. Beast Alpha X Blackbird ravno tako uporablja 2,5-litrski turbo 4-valjni motor, a s to razliko, da ima Cosworthov računalnik in Carrilove bate, odmične gredi, ventile in vzmeti. Po predelavi motor iz sebe iztisne zajetnih 700 konjskih moči. Kupci lahko izbirajo med ročnim 6-stopenjskim menjalnikom ali sekvenčnim 6-stopenjskim menjalnikom, ki ga lahko upravljamo z obvolanskimi ročicami. S to predelavo Beast Alpha X Blackbird od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot 3 sekundah.

Alpha X Blackbird ima kot vse ostale Alphe karoserijo iz karbonskih vlaken, odstranljivo streho in posebna, najprej odpirajoče se vrata Sidewinder. Ta so na voljo za doplačilo in vas bodo stala dodatnih 10.000 ameriških dolarjev. Paket X doda nekaj zelenih odtenkov na zunanjo poslikavo in se vozi na 18-palčnih platiščih, pod katerimi se skrivajo športne ali karbonsko-keramične zavore. Ta poseben model Beast Alphe tehta zgolj 952 kilogramov, in tako tudi ni presenetljivo, da je Blackbird resnično hiter kot strela.

PREBERITE ŠE: REZVANI BEAST ALPHA: ZVER Z DRSNIMI VRATI, KAKRŠNIH SVET ŠE NI VIDEL!

Galerija slik: Rezvani Beast Alpha X Blackbird

Rezvani Beast Alpha X BlackbirdOdpri galerijo
Nova generacija Formule E Nova generacija Formule E Dare to Dream Dare to Dream: superjahta s cepelinom Audi A8 Audi A8: futuristična admiralska ladja že na slovenskih cestah Novi Mercedes-Benz – razred A Novi Mercedes-Benz razred A: to je novi Mercedes, za katerim boste vsekakor pogledali (2019) · ·