mag-10Collector-t_CA0-superJumbo-1000x500
V zraku · buzz buzz

Sploh če vemo, da slika pove več kot tisoč besed. A vseeno. Po številu sledilcev sodeč bi smatrali, da gre za kakšno slavno osebo. Toda ne, Rober Jahn ni znan obraz, je pa obraz za fotoaparatom in obdelavo fotografij, ki jih objavlja na Instagramu in ki so njegovo ime pod psevdonimom Nois7, ponesle iz sveta anonimnosti.

Veliko umetnikov se (je) skriva(lo) pod psevdonimom, med drugim William Shakespear in J.K. Rowling. Robert Jahns sicer se k njemu ni zatekel zaradi težav kot sta jih imela omenjena, saj imamo psevdonime zaradi spleta danes domala vsi. Zato ga svet bolje pozna kot Nois7.

PREBERITE ŠE: HobbyBuddies: Portreti nenavadnih skupinskih hobijev, za katere niste vedeli, da sploh obstajajo

Njegov sloves ga je prehitel po desni, saj verjetno ta umetniški direktor iz Nemčije ni pričakoval, da bodo njegove surrealistične fotografije dobile tako pozornost, čeprav si jih, roko na srce, zaslužijo. To pač niso še ene estetsko dovršene fotografije. Tu gre za nekaj več, za preplet realnega z nerealnim, včasih celo pravljičnim in magičnim. Kar sporoča dvoje. Če svet gledamo z odprtimi očmi, vidimo precej več in precej dlje kot so nas učili. In če pustimo domišljiji da se pridno pase, bomo videli, da ji ne vladajo zakon gravitacije in druga pravila, ki nas tako ali drugače omejujejo. Sicer pa papir, in v 21. stoletju tudi, ekran, preneseta vse.

Odpri galerijo
Screen Shot 2014-08-12 at 13.51.06 Sadje, ki ste ga do sedaj jedli in pripravljali napačno GAcNG Levo ali desno: kako je biti levičar v desničarskem svetu? mag-10Collector-t_CA0-superJumbo Največji zbiralec gramofonskih plošč na svetu: brazilski magnat želi kupiti vse vinilke tega sveta hades-360-corkscrew-11 Najbolj nori vlakci smrti v Ameriki ·