Modna izpeljanka modela Rolls-Royce Dawn
Utrip mesta · mobilno

Ko cesta postane modna brv. Rolls-Royce Dawn, ki so ga Britanci predstavili lani, velja za najlepšega Rolls-Roycea vseh časov. Kot njegov soimenjak iz preteklosti je tudi ta nekaj posebnega, saj ga od drugih modelov loči večina karoserijskih delov. Zdaj pa je postal še bolj poseben. Tako kot Rolls-Royce Wraith je namreč dobil modno preobleko.

Posebna izdaja modela Rolls-Royce Dawn je navdih črpala v modi. Vodja oblikovanja Giles Taylor je za ta namen na kup zbral ekipo oblikovalcev iz sveta mode in luksuznih dodatkov. Ti so izbrali tri barvne motive za v andaluzijsko belo (andaluzijske vasice so namreč značilno bele) odetega Rolls-Royce Dawna s posluhom za detajle. Platnena streha in detajli v notranjosti so bodisi v kobaltno modri, svetlo oranžni (Mandarin) ali  rdeči barvi ‘Mugello’. Interjer je sicer odet v arktično belo ali črno barvo.

Prav notranjost z dodatki in detajli, kot sta svila z motivom kipca Spirit of Ecstasy v žepih vrat in aluminij na armaturni plošči, ki svilo imitira (za tak videz je bilo potrebnih kar devet dni lakiranja), je tisto, kar najbolj pritegne pri posebni izdaji modela Rolls-Royce Dawn. Ker je bil oblikovan kot kos nakita, ima logično tudi številne srebrne detajle. Na voljo bo novembra 2016, cena zanj pa še ni znana. Vsekakor pa bo dražji od standardnega modela Rolls-Royce Dawn, za katerega je treba odšteti okoli 310 tisoč evrov.

PREBERITE ŠE: Rolls-Royce Dawn je najlepši Rolls-Royce vseh časov

In kaj 2,5-tonski Rolly-Royce Dawn skriva pod pokrovom? Osrčje pogonskega sklopa je 6,6-litrski twin-turbo motor V12, ki razvija 563 KM in 780 Nm navora in z mesta do 100 km/h zmore v 4,9 sekunde. Priganjate ga lahko do 250 km/h. Da bi zagotovili znameniti občutek vožnje po ‘čarobni preprogi’, so pri Rolls-Royceu posebej zanj razvili tudi pnevmatike. Veliko pozornosti pa so posvetili tudi platneni strehi, ki potnikom zagotavlja odlično zvočno izolacijo in se vse do hitrosti 50 km/h praktično neslišno odpre v 22 sekundah.

Galerija – modna izdaja modela Rolly-Royce Dawn:

Modna izpeljanka modela Rolls-Royce DawnOdpri galerijo

Novi Mini Countryman Novi Mini Countryman (2017) – daljši, širši in prvič kot priključni hibrid Mercedes-Benz E63 AMG S Mercedes-Benz E63 AMG – zverina iz razreda poslovnih limuzin Nova Škoda Octavia (2017) Nova Škoda Octavia (2017) – najbolj priljubljena Čehinja spremenila videz Koncept superjahte Seataci Seataci – superjahta za 100 milijonov, ki se giba kot kit · · ·