Pametna registrska tablica rPlate
Utrip mesta · mobilno

Se registrske tablice, kot jih poznamo danes, poslavljajo in dajejo prostor digitalnim? rPlate je pametna registrska tablica, ki je poleg registrske oznake zmožna še mnogo drugega, med drugim prikaza nujnih obvestil in lociranja avtomobila.

Registrska tablica je živi fosil. Vse okoli nje se je spremenilo, sama pa je vsa ta leta ostala praktično enaka. A tudi to se zdaj spreminja. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bodo digitalizirale in postale pametne tudi registrske tablice, ki bodo nadomestile pločevinaste in postregle še z marsičem drugim kot le z registrsko oznako.

PREBERITE ŠE: Pearl RearVision – okvir za registrsko tablico kot vzvratna kamera

Pametna tablica rPlate ima številne koristne funkcije. S sistemom GPS lahko locira vozilo, prikazuje nujna sporočila in oglase. Pločevino je nadomestil digitalni zaslon (30 x 15 centimetrov), ki je viden v vseh razmerah. Ker je povezana s serijsko številko vozila, je v primeru kraje neuporabna. Pocenila se bo tudi registracija. S prihodom rPlate nov oglasni prostor dobivajo oglaševalci, ki bodo lahko tablico z oglasi zasuli, ko vozilo ne bo v uporabi. Poleg oglasnih sporočil bo tablica zmožna tudi prikaza varnostnih obvestil ter plačevanja parkirnin in cestnin. Z njo se lahko povežete prek spleta, saj ima vgrajen LTE-modul, prav tako GPS-sprejemnik. V ZDA jih bodo začeli prodajati konec leta 2017.


Novi BMW serije 4 Novi BMW 4 – privlačen kot še nikoli Mercedes-AMG GT C Coupé Mercedes-AMG GT C Coupé – za še bolj raznovrstno serijo AMG GT Christini II-Track Snow Bike Christini II-Track Snow Bike – motocikel, ustvarjen za sneg Jahta Lexus Sport Luksuzna jahta Lexus Sport – nova igračka za milijonarje ·