1428072509-mcdheju-ec043-h
V zraku · odnosi

S temi dejanji boš v svojem partnerju ubila moškega, in tega resnično ne želiš!

Si kdaj razmišljala, zakaj tvoj partner ne skrbi več zate, imaš občutek, da te ne varuje, da ni odgovoren in močan? Morda je to zato, ker si mu dala občutek, da lahko vse pri hiši opraviš SAMA, s tem pa si v njem že ubila moškega. Stara modrost, da moraš moškemu pustiti, da odpre kozarec marmelade (pa tudi če bi ga lahko sama), še kako drži!

Pomisli, kako pogosto uporabiš naslednje stavke.

“Ni potrebe, da ti nosiš, tudi jaz imam roke.”
“Ni potrebe, da ti kuhaš večerjo, pridem domov in bom vse uredila.”
“Ne rabiš me počakati na avtobusni postaji. Pridem sama.”
“Ničesar mi ne kupuj za rojstni dan. Dovolj je, da si z mano. Ti si moje darilo.”
“Ne rabiš me peljati v trgovino, bom sama. Res lahko nesem tistih par vrečk.”
“Ne rabim rož, ne meči stran denarja! Bolje, da kupiš nekaj za najin dom.”
“Ni potrebe, da greva v hotel, apartma je dovolj. Bom jaz kuhala.”
“Dovolj je, da gremo za dopust na teden dni.”
“Ni potrebe, da greš z mano k zdravniku, nisem otrok. Grem sama.”
“Ni potrebe, da mi pripravljaš zajtrk. Ne jem tako zgodaj.”
“Ni potrebe, da zame zapravljaš denar, imam vse, kar rabim.”
“Ne govori, kaj naj naredim, nisem otrok!”

Prav je, da si samostojna in da znaš kaj postoriti tudi sama, ampak nikar ne pretiravaj. Ko namreč ženska nič več ne rabi, moški preneha skrbeti zanjo. Res je, da je takšna ženska samozadostna, neodvisna in inteligentna, a tako v svojem partnerju ubije moškega. Morda se bo kasneje pritoževala, da je njen moški postal neobčutljiv, da je nezainteresiran. A se ne bo zavedala, da je k temu prispevala tudi sama.

Če bi rada ob sebi pasivno agresivnega moškega, nadaljujt s tem, da zmoreš vse same. Če pa potrebuješ skrbnega, odgovornega in prijaznega moškega, mu moraš dovoliti, da skrbi zate danes, jutri, pojutrišnjem … Nikar ne ubijaj moškega v svojem partnerju!


Mean-Girls-screenshot-regina-gretchen-karen Ljubosumna prijateljica je slabša kot katerikoli sovražnik: 7 jasnih znakov, da je vajin odnos strupen! shutterstock_646564342 (1) Zaradi tega bo ženska takoj prekinila razmerje: tega ne bo prenašala! alireza-esmaeeli-wbNaNJNNO5s-unsplash Biti sam ne pomeni biti osamljen: 12 stvari, ki jih mora vedeti vsaka samska ženska! john-mark-smith-9QTQFihyles-unsplash 10 stvari, s katerimi prizadenemo naše starše: nekatere stvari je težko odpustiti ·