Sadje in zelenjava za november
Utrip mesta · kulinarika

Niste prepričani, katero sezonsko sadje in zelenjavo se ta trenutek najbolj izplača kupiti? Če iščete kuharski navdih, vam lahko pomaga knjiga Tare O’Brady “Seven Spoons: My Favorite Recipes for Any and Every Day”. To so sezonska živila, ki jih priporoča in so bolj zanimiva od priprave pirekrompirja. Ta mesec se jih izplača zapisati na nakupovalni listek.

Oglejte si, katero sezonsko sadje in zelenjavo v knjigi “Seven Spoons: My Favorite Recipes for Any and Every Day” priporoča avtorica kuharskega bloga Tara O’Brady.

Brstični ohrovt

Zaradi hladnejšega ozračja brstični ohrovt v tem času nima tako zelo izrazito grenkega okusa. Tara O’Brady priporoča, da izberete brstični ohrovt čim bolj živahne barve in ga na hitro prepražite v ponvi s sezamovim oljem, česnom in sojino omako.

Korenje

Sezona korenovk in gomoljnic je pravi čas, da shrambo založite s korenjem in repo. Preprosto ju lahko pripravite v juhi ali pa popražite.

Brusnice

Brusnice, bogate z antioksidanti in vitaminom C, ne preprečujejo le vnetja sečil, ampak so primerne tako za k omakam z zelenjavo in k mesu kot pri pripravljanju slaščic in kruha. Ne nazadnje pa jih lahko namočite v alkoholu; zelo dobro se podajo k džinu ali vodki.

Por

Popečen por se odlično poda k jajcem, porova juha pa bo še posebno prijala ob hladnejših večerih. Najboljši je tisti s svetlo zelenimi listi in čim bolj belim koreninskim delom.

PREBERITE ŠE: Kako krompir olupimo najhitreje?

Čebula

Čebula je jeseni in pozimi bolj zdrava kot na začetku leta. Tara O’Brady pravi, da ima v hladnejši sezoni leta debelejšo in temnejšo “kožo” in je zato bolj čvrsta ter vsebuje manj vode, zato je primernejša tudi za daljše kuhanje. Tenko nasekljano lahko pražite zraven mesa ali pa jo karamelizirajte, kar bo dodalo okus vsaki omaki.

cover-restavracije 10 restavracij, ki jih preprosto moraš obiskati! Ekspresno lupljenje krompirja Kako krompir olupimo najhitreje? Utrinki s Kuharske akademije - CITY CHEF - italijanska kuhinja Utrip: Kuharska akademija – CITY CHEF – italijanska kuhinja shutterstock_332678375 8+ nasvetov za pripravo najboljšega kostanja · ·