Sahara v belem
V zraku · buzz buzz

Narobe svet! Medtem ko v Sloveniji še čakamo na prvi sneg, je svojo prvo pošiljko po 37 letih dobila Sahara! Da, prav ste prebrali! Sneg so dočakali tam, kjer so ga najmanj pričakovali. Največja peščena puščava na svetu snega ni videla že vse od leta 1979! Tovrsten naravni fenomen je šele drugi tak znan primer v zgodovini. Poglejte si osupljive prizore iz Alžirije.

Sahara se je prebudila v zimsko jutro! Iz največje peščene puščave na svetu prihajajo neverjetni prizori. Tam je po 37 letih znova zapadel sneg! Čeprav ga je hitro pobralo, pa so fotografi prehiteli taljenje in posneli zares nenavadne prizore, na katerih se bela snežna odeja meša z rdečimi sipinami.

Sneg je presenetil prebivalce majhnega alžirskega mesta Ain Sefra, kjer je nazadnje sneg zapadel davnega 18. februarja 1979 (v alžirskem delu Sahare je tudi prvič zapadel sneg). Sneg se je v kraju, ki mu pravijo tudi Vrata v puščavo, obdržal cel dan, kar je presenetljivo, če vemo, da je podnevi temperatura peska zelo visoka in zlahka doseže 80 stopinj Celzija. Mesto obdaja gorovje Atlas in leži 1000 metrov nad morjem.

PREBERITE ŠE: 30 razlogov, zakaj je Laponska, domovina Božička, najlepši kraj na svetu

Sahara je tretja največja puščava za Antarktiko in Arktiko. Nahaja se v Severni Afriki in obsega več kot 9 milijonov kvadratnih kilometrov. Še vedno se širi. Zavzema dele Alžirije, Maroka, Nigra, Čada, Egipta, Libije, Malija, Mavretanije, Tunizije, Zahodne Sahare in Sudana. Čeprav je izjemno suha, naj bi čez 15 tisoč let ponovno ozelenela.

Galerija – sneg je po 37 letih znova pobelil Saharo:

Sahara v belemOdpri galerijo

Drevo življenja - edinstveni selfiji posneti med dojenjem Brelfie: mame množično delijo umetniške fotografije dojenja Novinarski spodrsljaji 2016 Najbolj smešni novinarski spodrsljaji 2016 najbolj seksi trenutki 2016 Najbolj vroči trenutki leta 2016 shutterstock_101217715 Masterclass: dovolite, da vas umetnosti igre nauči sam Kevin Spacey! · ·