cover-galaxy-fold
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Samsung Galaxy Fold – je telefon v zaprtem in tablica v odprtem stanju. Galaxy Fold naj bi bil prihodnost mobilnih naprav. Tako si vsaj želijo v Samsungu, uporabniki pa imamo v najslabšem primeru eno tehnološko atrakcijo več. Največja ovira na poti k uveljavitvi utegne biti cena – okroglih dva tisoč evrov. Prihodnost v sedanjosti namreč ni poceni!

Samsung trdi, da telefoni odslej niso več omejeni z velikostjo. Galaxy Fold ima zunaj 4,6-palčni, znotraj pa 7,3-palčni zaslon. Glavna atrakcija pri uporabi je kajpak to, da se ob odprtju »telefona« na velikem zaslonu prikaže in nadaljuje točno to, kar je uporabnik prej gledal na malem. Naenkrat pa so lahko na tabličnem zaslonu prikazane tri aplikacije, vsaka v svojem »oknu«. Večopravilnost, kakršno na tablicah redko vidimo. Zanimiv je tudi fotografski vidik, saj ima naprava kar šestero objektivov, dva znotraj, ostale zunaj.

Na predstavitvi, o specifikacijah niso dosti govorili. Morda tudi zato, ker bo reč prišla v prodajo šele čez dobra dva meseca. Izvedeli smo, da bo zadevo poganjal procesor, izdelan v 7-nanometrski tehnologiji, da bo prostora za podatke 512 GB in pomnilnika 12 GB. Vgrajeni bodo zvočniki AKG. Predvsem pa so omenjali pregib z veliko zobniki in še čim, kar pa je vse skrito. Naprava ima dve bateriji, ki delujeta kot ena s kapaciteto 4380 mAh.

Galerija slik: Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy FoldOdpri galerijo

Samsung S10 Samsung Galaxy S10 – Za jubilej se spodobi revolucija Vivo-V15-Pro-promo-materials-1a Vivo V15 Pro: pametni telefon z izkočno kamero z 32 MP meizu_zero_3 Meizu Zero: pametni telefon, ki nima niti enega gumba ali odprtine cover-honor-view-20-edited Honor View 20: napovedovalec novega trenda ·