Apli Apple obuja glasbeni prevajalnik iPod?
V zraku · tehnologija · gadgeti

Se spomnite iPoda? Glasbenega predvajalnika, ki je revolucioniral glasbeno prodajo in založništvo? Nedavno so pri Applu s spletne strani odstranili omenjeno kategorijo in jo skrili pod zavihek Apple Music, a zdi se, da tudi v dobi pametnih telefonov, ki so mu odžrli večino uporabnikov, še niso za odmet. Kako si gre sicer razlagati fotografije, ki so Applu ušle na splet in iz katerih gre razbrati, da tehnološki velikan očitno obuja izdelek, ki je ustvaril Applovo ime dolgo preden so pametni telefoni postali letne investicije.

Apple je prvi iPod predstavil že pred več kot 13 leti, ko je postal podaljšana roka spletne glasbene trgovine iTunes. S svojim kolescem je bil pravi hit med uporabniki in je dosegel skoraj absolutni delež med glasbenimi predvajalniki. Povozil je celo pionirja mobilne glasbe, znamko Sony.

Očitno Apple meni, da je še nekaj življenja v iPodu in da še ni za v pokoj. Vsaj tako namigujejo fotografije, ki so Applu ušle na splet. Kolekcija iPodov v barvah, ki do sedaj niso bile na voljo, se je pojavila, ko so uporabniki prenesli posodobljeno različico iTunesov (12.2) in jih zagnali na zimzelenem iPodu.

PREBERITE ŠE: Apple Music – tudi Apple s ponudbo pretočne glasbe

To morda napoveduje osveženo linijo MP3 predvajalnikov, ki so zadnja leta zavoljo Applovega posvečanja predvsem telefonom, tablicam in prenosnikom, trpeli. Zadnja štiri leta se na tem področju namreč ni zgodilo nič omembe vrednega. Zdaj je temu očitno konec. Lahko sicer, da so fotografije zgolj napaka, lahko pa se iPodom obeta druga pomlad. Pa pustimo času čas. Če ne prej, bo več znanega oktobra 2015.

Kolesarski projektor Cyclee Cyclee – kolesarski projektor, ki omogoča varnejše kolesarjenje Canary, hišni varnostni sistem Canary – pametna naprava, ki varuje vašo hišo bolje kot kamere in pes čuvaj fr_scene6_lg The Floating Record – gramofon, ki gramofonske plošče predvaja navpično #kickstarter SOLO-DUO-with-packaging Hot Octopuss Pulse II – prvi Moški vibrator na svetu · ·