Utrip mesta · moda

Poleg kolekcij, ki jih bodo oblikovalci 18. in 20. septembra na LJFW 2016 poslali po modni pisti v hotelu Slon, bodo kot del tokratnega tedna mode na ogled tudi izbrana dela Zorana Garevskega. Z razstavo NE[S]KONČNO – Neizbrisljiv pečat Zorana Garevskega se ​Ljubljana Fashion Week 2016 v Mestni hiši poklanja preminulemu oblikovalcu.

Kdo se bo predstavil na LJFW 2016?

Oblikovalci tokrat niso omejeni s sezono oziroma kolekcijo, ki jo želijo predstaviti. ​Svoje kolekcije bodo na LJFW 2016 v nedeljo, 18. septembra, in torek, 20. septembra, predstavili naslednji oblikovalci oziroma blagovne znamke: EBER krznarstvo (Mateja Štimac), Klaudia Markiewicz (Klaudia Markiewicz), MAJA FERME fashion (Maja Ferme), MiroMisljen (Miro Misljen), N a t a s a H r u p i c ​(Nataša Hrupič), Nejc Šubic (Nejc Šubic), Petja Zorec (Petja Zorec), Sanija Reja Aske (Sanija Reja Aske), Tina Gorkič (Tina Gorkič), Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci in Timotej Bistan) in ZOOFA (PATRICIA PIE, ZELOLEPO, JSP, PRINCIP by Mojca Celin, NELIZABETA, NI – nikoli isto/never identical, Renata Bedene, Firma by Sanja, Pisano Na Kožo, tinapavlin in vesnastih).

Ljubljanski teden mode se tokrat poklanja velikemu mojstru mode, ki nikoli ne bo šel v pozabo. Izjemen oblikovalec Zoran Garevski, ki nas je zapustil pred malo več kot dvema letoma, bo v Desnem atriju Mestne hiše dobil razstavo njegovih kultnih kreacij, ki bo nosila ime NE[S]KONČNO ‒ ​Neizbrisljiv pečat Zorana Garevskega. Brezplačen ogled razstave je mogoč od torka, 21. septembra, do petka, 23. septembra (od 8. do 22. ure), in v soboto, 24. septembra, od 8. do 20. ure.

PREBERITE ŠE: LJFW 2016: septembrski ljubljanski teden mode Ljubljana Fashion Week 2016 v hotelu Slon

Druge koristne informacije o LJFW 2016

  • Tudi tokrat si bodo lahko mimoidoči, ki se bodo sprehodili po Slovenski cesti, ogledali prenose modnih revij, in sicer na velikem zaslonu ob hotelu Slon. V dneh po predstavitvi na modni pisti bo izbrane kreacije že mogoče kupiti v trgovini Pentlja Concept Store (Mačkova ulica 4, Ljubljana) oziroma pri modnih oblikovalcih.
  • Na Ljubljanskem tednu mode se bodo predstavili tudi študentje Fakultete za dizajn. Študentje 2. letnika se predstavljajo s projektom “Green Future”, ki se tematsko povezuje z aktualnim priznanjem Ljubljani kot zeleni prestolnici, študentje 3. letnika se bodo predstavili s koncepti in razvojem kolekcije oblačil, ki nosi izrazito osebne zgodbe mladih talentov. Trije študentje bodo predstavili svoje diplomsko kolekcijo.
  • V ponedeljek, 19. septembra, ob 17. uri, bo v lokalu Pritličje na Mestnem trgu predvajan izbor nagrajenih kratkih modnih filmov, ki so osvojili nagrade na modnih filmskih festivalih v Berlinu, Madridu, Medellínu, Kanadi in Mehiki, z obiskovalci bo tudi Niccolò Montanari, član ustanoviteljev Berlinskega Fashion Film Festivala (BFFF), ki je pripravil izbor za LJFW. Ogled je brezplačen.
Ročna ura Concept Watch Concept Watch – ročna ura prihodnosti? Hlače za dremež Naptuckets Naptuckets – hlače za dremež Peresno lahki bulerji Dr. Martens (DM Lites) DM Lites – peresno lahki bulerji Dr. Martens Inovativna jopa adidas Z.N.E. Hoodie, na katero prisega tudi Goran Dragić · · · · ·